Οι αιρετοί της ΑΣΕ Αν. Αττικής

           Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος): τηλ. 6974319565   mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

           Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος): τηλ. 6974846032 mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό για τα ΜΚ των αναπληρωτών

Μετά από παρέμβασή μας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, μας γνωστοποιήθηκε ότι η απόδοση των ΜΚ για το σύνολο των συναδέλφων μας αναπληρωτών θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες…!

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Στα διαχρονικά προβλήματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και στα νεότερα (άδειες covid, απαγόρευση μετακίνησης στους τόπους κατοικίας τους) προστίθεται και η καθυστέρηση της ενσωμάτωσης των ΜΚ στο μισθό τους. Στην πλειονότητά τους εργάζονται μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ως εργαζόμενους «δεύτερης κατηγορίας» και σε αυτό το θέμα, αφού τόσα χρόνια δεν έχει προβλέψει την άμεση ενσωμάτωση των ΜΚ στο μισθό τους, δεν στελεχώνει τις Διευθύνσεις ΠΕ με το αναγκαίο προσωπικό. Από την άλλη, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής χρειάζεται να διεκδικήσει την πλήρη στελέχωσή της, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει πάνω στο ζήτημα αυτό.

Απαιτούμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων.

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους για τη διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.