Παλλήνη: 26-5-2020

                                   Αριθμ.Πρωτ.: 49

                                                                                                                                             Προς όλους

                                                                                                                                                            τους συναδέλφους μας

 

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων στην πρώτη τους συνεδρίαση, να λάβουν απόφαση μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος

Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπ/σης καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, στην πρώτη τους συνεδρίαση, να λάβουν απόφαση μη υλοποίησης της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος μέσα από τις αίθουσες διδασκαλίας, με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο.

Οι εκπαιδευτικοί, από τη Δευτέρα , αφενός θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις σε χώρους, προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, καθαρίστριες και είδη καθαριότητας, έχοντας πάνω από το κεφάλι μας τη δαμόκλειο σπάθη συγκεκριμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι για άλλη μια φορά θα στοχοποιήσουν τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου για να κρύψουν πίσω από την κουρτίνα τα προβλήματα και τους πραγματικούς υπεύθυνους και αφετέρου θα κληθούμε να υπερασπιστούμε τους μαθητές μας και να αρνηθούμε , συντεταγμένα και οργανωμένα , την προσπάθεια να μετατραπούν οι αίθουσες διδασκαλίας σε τηλεοπτικό θέαμα επιπέδου εκπομπής ριάλιτι.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, να μην υλοποιήσουν σε καμιά περίπτωση τη σχετική Υπουργική απόφαση της μετάδοσης μαθημάτων η οποία είναι μάλιστα σε προαιρετική βάση: « Όλως εξαιρετικά και μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους 2019-2020, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύνανται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση (δηλαδή απευθείας μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό με τη χρήση κατάλληλων μέσων τεχνολογίας). Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση δύναται να πραγματοποιείται:».

Για την απόφαση αυτή θα υπάρχει από τον Σύλλογο μας κάλυψη συνδικαλιστική και νομική .

Η όλη προσπάθειά μας είναι να θωρακίσουμε τον κάθε συνάδελφο, ώστε να ανταπεξέλθει στις πιέσεις, που πιθανόν να του ασκηθούν για την εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του (https://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2016-09-17-04-47-54/873-os-edo-oxi-stin-apeftheias-metadosi-tis-didaskalias) είχε αναλύσει ότι εκτός από θέμα συλλογικής και συνδικαλιστικής ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας και στους εαυτούς μας, είναι και θέμα ατομικής ευθύνης αλλά και αξιοπρέπειας η μη χρήση καμερών σε ζωντανή μετάδοση μέσα στην τάξη.

Καλούμε άμεσα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, πριν την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, να αποστείλει υπόδειγμα πρακτικού σε αυτές σε συνεργασία με τη νομική σύμβουλο, που θα περιλαμβάνει τα νομικά και παιδαγωγικά επιχειρήματα για το θέμα. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή 29/5, ο Σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος» θα αποστείλει υπόδειγμα πρακτικού σε συνεργασία με το νομικό σύμβολο του συλλόγου στις σχολικές μονάδες ευθύνης του.

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης