Παλλήνη:   24-10-2023                                                                                                προς

                                Αριθμ.Πρωτ.: 128                                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συνδικαλιστική συνδρομή (30 ευρώ από τα οποία τα 22 κατατίθενται στη ΔΟΕ και τα 8 παραμένουν στον Σύλλογο) των μελών του Συλλόγου μας, μόνιμων εκπαιδευτικών που μισθοδοτούνται από τη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και υπηρετούν σε σχολεία ευθύνης μας θα παρακρατηθεί από τη μισθοδοσία τους σε 6 μηνιαίες δόσεις των 5 ευρώ αρχής γενομένης από τον μήνα Ιανουάριο του 2023.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να καταβάλλουν εφάπαξ το σχετικό ποσό μπορούν να το καταβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονική κατάθεση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου.

Τράπεζα Πειραιώς , Αριθμός λογαριασμού GR 5601 7200 9000 50090701 12804

Στην αιτιολογία γράφουμε: Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού, συνδρομή συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» σχολικό έτος2023 - 2024. Το καταθετήριο αποτελεί απόδειξη πληρωμής και τεκμήριο εγγραφής μέλους στο σύλλογο.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να εγγραφούν στο σύλλογο και να παρακρατηθεί η συνδρομή τους από τη μισθοδοσία τους δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν κάποια δήλωση.

Αντίθετα οι συνάδελφοι που ΔΕΝ επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη στο σύλλογο παρακαλούμε να ενημερώσουν αποκλειστικά το ΔΣ του συλλόγου, είτε προφορικά ενημερώνοντας ένα μέλος του ΔΣ ( τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου) είτε γραπτά στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο mail του συλλόγουΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ώστε με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τον εκκαθαριστή της Δ/νσης για να μην προχωρήσει στην παρακράτηση του σχετικού ποσού από τη μισθοδοσία τους.

Σε κάθε περίπτωση αν σε κάποιον/α συνάδελφο παρακρατηθεί η πρώτη δόση της συνδρομής παρά την θέληση του/της, να επικοινωνήσει με το ΔΣ και ο σύλλογος θα επιστρέψει άμεσα το παρακρατηθέν χρηματικό ποσό και θα ενημερώσει τον εκκαθαριστή.

Παρακαλούμε θερμά του συναδέλφους που δεν επιθυμούν να εγγραφούν στον σύλλογο να μας ενημερώσουν έως την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σε κάθε περίπτωση η απόδοση της συνδρομής δηλώνει την προσωπική συνειδητή απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να γίνεται «υποχρεωτικά». Κατανοούμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των μελών του συλλόγου μας από την ασκούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άλλωστε αυτήν τη βιώνουμε όλοι μας, όπως επίσης και το γεγονός ότι τα χρήματα δε φτάνουν για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε την εξοικονόμηση κάθε ευρώ, αλλά σε μια εποχή που οι επιθέσεις ενάντια στην Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και στα εργασιακά μας δικαιώματα εντείνονται, οι «υποχρεώσεις μας» απέναντι στην υπηρεσία διαρκώς αυξάνονται και τα δικαιώματα λιγοστεύουν είναι απαραίτητο να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σύλλογο μας και τα συνδικάτα και κανείς να μην είναι μόνος και απροστάτευτος σε οποιαδήποτε μορφή αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της παιδαγωγικής ελευθερίας στα σχολεία.

Καταβάλλοντας τη συνδρομή μας:

  • Είμαστε μέλη του Συλλόγου και κατά συνέπεια της Δ.Ο.Ε. και της ΑΔΕΔΥ.
  • Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΑΔΕΔΥ , ΔΟΕ και του Συλλόγου μας σε θέματα που άπτονται σε εργασιακά και θεσμικά δικαιώματά μας.
  • Έχουμε τη συνδικαλιστική κάλυψη και προστασία της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας σε περιπτώσεις αυθαιρεσιών της Διοίκησης.
  • Έχουμε την υποστήριξη του νομικού συμβούλου του Συλλόγου μας
  • Έχουμε την υποστήριξη του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ.
  • Έχουμε το δικαίωμα ομαδικών δικαστικών προσφυγών μέσω του Συλλόγου.
  • Έχουμε το δικαίωμα άδειας απουσίας για συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου (τις συγκεκριμένες ημέρες δεν κλείνουν τα σχολεία αλλά λαμβάνουν άδεια μόνο οι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου).
  • Αποκτούμε το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στα όργανα του Συλλόγου και της ΔΟΕ.
  • Αποκτούμε την κάρτα μέλους της ΔΟΕ ( μειωμένο εισιτήριο στα θέατρα ) , κτλ

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                                          Η γραμματέας

Βερέτσος Κ.                                                                                                 Γείτονα Α.