Παλλήνη: 12-5-2021                                                                          Προς όλους

                                Αριθμ.Πρωτ.: 134                                                                         τους συναδέλφους μας 

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Όλοι την Πέμπτη 13 Μαΐου στη συγκεντρώσησε στην Αθήνα Προπύλαια στις 19:00

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ αφού διαχειρίστηκε “ με επιτυχία” τόσο ιατρικά όσο και οικονομικά την πανδημία του COVID19, βάλθηκε να λύσει και τα εργασιακά μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μας εκπλήσσει η στάση της συγκεκριμένης κυβέρνησης, ούτε περιμέναμε τίποτε διαφορετικό μιας και είχαμε δει τα δείγματα γραφής της ως εκπαιδευτικοί όλο αυτό το διάστημα.

Είναι όμως τουλάχιστον ανήθικο, λίγες ημέρες μετά από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να καταθέτεις νομοσχέδιο το οποίο καταργεί την κατοχύρωση της οκτάωρης εργασίας, τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών αλλά και την κατάργηση στην ουσία του συνδικαλίζεσθε και των απεργιών.

Οι αλλαγές στα δικαιώματα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα είναι και υπόθεση των εργαζόμενων στο δημόσιο. Ειδικά στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου χιλιάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εργάζονται ως αναπληρωτές, συμβασιούχοι μικρής χρονικής διάρκειας και ωρομίσθιοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς μπροστά στη σάρωση δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

  • Συντασσόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και βροντοφωνάζουμε ότι το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά.
  • Κάτω τα χέρια από το οχτάωρο
  • Επιπλέον αμοιβή των υπερωριών
  • Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
  • Όχι στη συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων
  • Μόνιμη, σταθερή και ανθρώπινη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους

Ο Σύλλογος Δελμούζος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν εναντίον του νομοσχεδίου και ζητά από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν άμεσα αποφάσεις προς την ανάλογη κατεύθυνση με σκοπό την απόσυρση του νομοσχεδίου.

                                      Ο Πρόεδρος                                                                        ο Γεν. Γραμματέας

 

                                      Κων/νος Βερέτσος                                                                         Σάββας    Σεχίδης