Παλλήνη: 12-5-2021                                                                          Προς όλους

                                Αριθμ.Πρωτ.: 135                                                                         τους συναδέλφους μας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Τρίτη 18/5/21 στις 19.30

Στον προαύλιο χώρο του 1ου Δ.Σ. Παλλήνης με αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων .

Συνάδελφοι ,

Αφήνοντας πίσω μας την πολύ δύσκολη συνθήκη των μέτρων της υποχρεωτικής καραντίνας , ερχόμαστε πια αντιμέτωποι με την πολύ δύσκολη επόμενη μέρα .

  • Άνοιγμασχολείωνχωρίςκανέναουσιαστικόμέτροπροστασίαςεκπαιδευτικώνκαιμαθητών .
  • ΛειτουργίατουΠΥΣΠΕΑνατολικήςΑττικήςχωρίςτουςαιρετούςτουκλάδου . Θέσησυλλόγουγιαταμέλητου , πουμετηστάσητουςθααγνοήσουντηναπόφασητηςΔΟΕ .
  • Σύνταξηεσωτερικούκανονισμούλειτουργίαςτωνσχολικώνμονάδων .
  • Εγκατάστασησυστήματοςβίντεο-επιτήρησης , στασχολείατουδήμουΠαλλήνης.
  • ΑντιεκπαιδευτικόςνόμοςΚεραμέωςγιααξιολόγησηεκπαιδευτικών .
  • Κάλυψητουσυνόλουτωνκενώνμεμόνιμεςπροσλήψειςεκπαιδευτικών .
  • Χαρακτηρισμόςσχολείωνωςπειραματικά .
  • Κατάργησητουοκταώρου , αντιεργατικόςνόμοςΧατζηδάκη , επιστροφήστονεργασιακόμεσαίωνα .

Το σύνολο των εκπαιδευτικών , με προσωπικά μέσα, χωρίς καμία βοήθεια, στάθηκε , με αυταπάρνηση δίπλα στους μαθητές του και στις οικογένειες τους . Η κοινωνία αναγνώρισε στον εκπαιδευτικό της τάξης, τον μάχιμο εκπαιδευτικό, την προσπάθειά του και το δύσκολο έργο που είχε να διαχειριστεί. Δεν είναι τυχαία η αποδοκιμασία που δέχεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας , ακόμα και στις αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν αδρά για να μας “ενημερώσουν” και να μας τονίσουν την προσωπική μας ευθύνη για τη μετάδοση της πανδημίας . Οι γραφικές φωνές των διάφορων δημοσιογράφων που μονότονα στοχεύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων , αλλά ακόμα και των υγειονομικών, απομονώνονται από την ίδια την κοινωνία . Είναι πια η στιγμή να βγούμε δυναμικά στην κοινωνία και να αναδείξουμε πως τα νομοθετήματα της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων , πρότυπα πειραματικά σχολεία, εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας σχολικών μονάδων, αποτελούν όρους αντιεκπαιδευτικούς που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, ταξικά και με φραγμούς για τους αδύναμους μαθητές, αλλά και να αποκρύψουν την υποχρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και τη μετατόπιση των ευθυνών στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα κατά του αντιεργατικού νόμου Χατζηδάκη , ένας νόμος που αν εφαρμοστεί , εκτός όλων των άλλων , πλήττει στον πυρήνα την οικογενειακή γαλήνη των μαθητών μας. Κατάργηση του οκταώρου σημαίνει επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα και παιδιά που περνούν λιγότερο ποιοτικό χρόνο με τους γονείς τους .

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας με συναδελφική αλληλεγγύη και ομοψυχία απαντήσαμε δυναμικά στην προσπάθεια επιβολής της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας . Η συμμετοχή των μελών μας , στις διαδικτυακές συναντήσεις υπήρξε συγκινητική και καθοριστική .

Παίρνουμε μέρος στην κρίσιμη έκτακτη ΓΣ συνέλευση για να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις του συλλόγου με βάση τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου .

Δίνουμε δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς , χωρίς εμάς !

Συμμετέχουμε στην Έκτακτη ΓΣ την Τρίτη 18 Μαΐου στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ. Παλλήνης στις 7.30 μ.μ.

Ο Πρόεδρος                                                                       ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                                                         Σάββας   Σεχίδης