ΠΑΛΛΗΝΗ: 19/1/2021

Α.Π. : 105

Η αιφνιδιαστική αλλαγή της ώρας αποχώρησης του βασικού προγράμματος των νηπιαγωγείων από τις 13.00 στις 13.10 δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στον προγραμματισμό των σχολικών μονάδων , εν μέσω πανδημίας .

Η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας δεν έχει καμία παιδαγωγική τεκμηρίωση και ταυτόχρονα πυροδοτεί εστία διασποράς της πανδημίας συγκεκριμένα :

  • η απόφαση αυτή δεν εντάσσεται σε καμία παιδαγωγική δραστηριότητα και απλά επιμηκύνει την προετοιμασία του χρόνου αποχώρησης των μαθητών από 15’ σε 25!
  • Λειτουργεί , σε πολλές περιπτώσεις ως αιτία συνωστισμού των γονέων σε πολλά σχολικά συγκροτήματα, στα οποία συστεγάζονται δημοτικά και νηπιαγωγεία ή παραρτήματά τους, αλλά και ανατρέπει τον προγραμματισμό πολλών γονέων που τα παιδιά τους φοιτούν ταυτόχρονα σε δημοτικό και νηπιαγωγείο , θέτοντας τους ασφυκτικά χρονικά όρια παραλαβής των μαθητών από τις δυο διαφορετικές σχολικές μονάδες.
  • Επιπρόσθετα εξαντλεί το εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται στα νηπιαγωγεία αφού από τη μια μεριά, ούτε χρήση του μειωμένου ωραρίου μπορεί να κάνει με βάση τα χρόνια υπηρεσίας του και από την άλλη δεν έχει ούτε ένα λεπτό διάλειμμα από την ώρα που υποδέχεται το πρωί τους μαθητές μέχρι τη μεσημεριανή αποχώρηση; 

Συνάδελφοι, η συγκεκριμένη απόφαση, εξυπηρετεί αποκλειστικά τους σχολάρχες που προσφέρουν για λόγους κόστους κοινά σχολικά δρομολόγια μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείου και επιθυμούν ταυτόχρονη αποχώρηση των μαθητών για να μην παρατηρείται άσκοπη παραμονή των μαθητών του νηπιαγωγείου μέσα στα λεωφορεία .

Κατόπιν όλων των παραπάνω, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τη ΔΟΕ να πάρει σήμερα κιόλας θέση, ζητώντας από τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εφαρμόσουν την ΥΑ, επικαλούμενοι τις υγειονομικές συνθήκες και τις ίδιες τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ για την ασφαλή είσοδο - έξοδο των μαθητών, παρέχοντας σε αυτούς πλήρη κάλυψη!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ Υ.Α. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                         Σάββας Σεχίδης