ΠΑΛΛΗΝΗ: 8/1/2021

Α.Π. : 103 

Το Υπουργείο Παιδείας με το άνοιγμα των σχολείων ανακοίνωσε δήθεν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εξαποστάσεως εκπαίδευση προϋπολογισμού 1.534.337,95 € αντί για μέτρα προστασίας της υγείας τους

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος με το τέλος(;) της τηλεκπαίδευσης θέλει να συγχαρεί όλους τους εκπαιδευτικούς, και τους μαθητές που χωρίς καμιά επιμόρφωση, όταν την είχαν ανάγκη, χωρίς υποστήριξη, χωρίς τεχνικά μέσα, κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία και την ελπίδα των γονέων και των μαθητών για ένα καλύτερο αύριο.

Με επανειλημμένες ανακοινώσεις του έχει αναφερθεί στα μέτρα που η πολιτεία έπρεπε να έχει πάρει, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον. Δυστυχώς για άλλη μια φορά το υπουργείο βρίσκεται ουραγός στις πραγματικές ανάγκες και πρωτοπόρο σε ετεροχρονισμένες κινήσεις που έχουν στόχο τις εντυπώσεις και την διαχείριση κονδυλίων με τρόπο προκλητικό.

Την ώρα που μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στο σχολείο και θα έπρεπε να ανακοινώνονται μέτρα προστασίας της υγείας τους , ανακοινώνεται δήθεν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εξαποστάσεως εκπαίδευση προϋπολογισμού 1.534.337,95 € !

Ποιος πραγματικά είναι ο στόχος του υπουργείου; Γιατί ορίζει ημερομηνίες αιτήσεων συμμετοχής κατά τη διάρκεια των διακοπών; Η επιμόρφωση δεν θα αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς; Ισχύει η λαϊκή παροιμία όποιος προλάβει; Τι νόημα έχει το χαρτί της πιστοποίησης; Μήπως για άλλη μια φορά στην πλάτη των εκπαιδευτικών δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους να οικονομήσουν;

Αντί τα χρήματα αυτά να διατεθούν να εξοπλιστούν τα σχολεία με ηλεκτρονικό εξοπλισμό , ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται τόσο στις ανάγκες της εξαποστάσεως εκπαίδευσης και να μην μένει κανείς μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και να αξιοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς   στη   δια ζώσης διδασκαλία, διατίθενται για κάτι που θα μπορούσε να λυθεί είτε με ενδοσχολική επιμόρφωση από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους στα πλαίσια των επιμορφώσεων που προβλέπονται.

Κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές έμειναν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας γιατί το σχολείο δεν είχε την δυνατότητα να τους δώσει ένα φορητό υπολογιστή. Ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έκαναν χρήση του προσωπικού τους εξοπλισμού και πολλές φορές σε βάρος του δικού τους παιδιού.

Η κοροϊδία δεν πάει άλλο

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Kων/νος     Βερέτσος                                                         Σάββας Σεχίδης