Αριθμ.Πρωτ.: 80

16-9-2020

Νομοθετούν, εν μέσω πανδημίας, προσλήψεις αναπληρωτών με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας!!

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας , υλοποιώντας τις κυβερνητικές πολιτικές καταστρατηγεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και δικαιοσύνης στην εκπαίδευση νομοθετώντας για πρώτη φορά πρόσληψη αναπληρωτών τρίμηνης διαρκείας , με την επιπρόσθετη πρόβλεψη να μην ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου !

Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση εισάγει στην εκπαίδευση ελαστικές μορφές εργασίας εις βάρος των αναπληρωτών , αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών .

Τα πάνω από 20.000 κενά , με τα οποία αρχίζει η σχολική χρονιά, δεν καλύπτονται με επικοινωνιακά μέτρα , αλλά με μόνιμους και μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών .

Οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές εκτός από το προσοντολόγιο έχουν , πλέον , να αντιμετωπίσουν το δίλημμα της τρίμηνη διάρκειας απασχόλησης ή της ανεργίας περιμένοντας μια πρόσληψη πλήρους ωραρίου . Επιπρόσθετα οι διατάξεις που αποκλείουν τις ευπαθείς ομάδες ( πχ εγκύους) αποτελούν μνημείο άδικης μεταχείρισης και στοχοποίησης συναδέλφων και ανοίγουν τον δρόμο στην αμφισβήτηση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων .

Να αποσυρθεί η διάταξη για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών .

Άμεση κάλυψη του συνόλου των κενών μια μια φάση πρόσληψης αναπληρωτών .

Μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης