Παλλήνη: 24-3-2020                                                                                           Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.: 33                                                                                         τους συναδέλφους μας

Η χώρα μας τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης . Όλοι οι πολίτες με υπευθυνότητα αγωνιζόμαστε να περιορίσουμε τις καταστροφικές συνέπειες για την υγεία μας του φονικού Κορωνοϊού. Συνέπειες που θα ήταν λιγότερο επαχθείς αν η χώρα μας δεν ήταν καταδικασμένη , εξαιτίας των μνημονίων, να διαθέτει σημαντικά μικρότερο αριθμό από τον Μ.Ο των χωρών της Ε.Ε. κλινών Μ.Ε.Θ. , χιλιάδες κενά σε γιατρούς , νοσηλευτικό προσωπικό και σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή .

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές οι μαθητές μας έχουν ανάγκη από πολύπλευρη στήριξη, η οποία θα θεραπεύσει ένα μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και όχι από τις εύκολες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας , που μοναδικό σκοπό έχουν να διαχειριστούν επικοινωνιακά την δύσκολη αυτή κατάσταση .

Δεν είμαστε αντίθετοι να στηρίξουμε τους μαθητές μας με τα ψηφιακά εργαλεία που μας διαθέτει το υπουργείο , εργαλεία πενιχρά που προϋποθέτουν την ύπαρξη της κατάλληλης υποδομής σε δίκτυο άλλα και σε μέσα , τα οποια διαθέτει ο κάθε εκπαιδευτικός από το προσωπικό του υστέρημα , χωρις καμια κρατική επιδότηση .

Η ηγεσία του υπουργείου με συντονισμένα δημοσιεύματα, ασκεί πιέσεις στους εκπαιδευτικούς να σηκώσουν το βάρος της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης . Η πλατφόρμα που υποδεικνύεται έχει πεπερασμένες δυνατότητες και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό χρηστών.

Δεν είναι τυχαία, βέβαια , η παντελής έλλειψη αναφοράς από την ηγεσία του υπουργείου των υπαρκτών προβλημάτων για την εφαρμογή των εξαγγελιών της. Με την στάση της , πριμοδοτεί   έμμεσα την ιδιωτική πρωτοβουλία και ανοίγει τις ορέξεις διαφόρων φορέων όπως : ιδιωτικών σχολείων , εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ιδιωτικές πλατφόρμες ασύγχρονης διδασκαλίας και του «γνωστού» σε όλους τους εκπαιδευτικούς περιφερειάρχη Αττικής, οι οποίοι θα σπεύσουν να καλύψουν τα κενά που θα παρουσιαστούν .

Επίσης το υπουργείο, αγνοεί πως ένα σημαντικό μέρος των σπιτιών των μαθητών μας δεν διαθέτει την ανάλογη υποδομή , αλλά και ανήκει και στο κομμάτι του πληθυσμού μας, που χαρακτηρίζεται ως ψηφιακά αναλφάβητο. Ίσως δεν ενδιαφέρουν την ηγεσία του υπουργείου οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας .

Με αίσθημα ευθύνης του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν δίπλα στους μαθητές αποκλειστικά με τα ψηφιακά εργαλεία που τους διαθέτει η υπηρεσία ( sch.gr και myschool.gr),καθώς και χρήση του ιστολογίου της σχολικής μονάδας όπου μπορούν να αναρτούν το εκπαιδευτικό υλικό και να αρνηθούν τους διάφορους καλοθελητές που τους καλούν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο από πλατφόρμες ιδιωτών μέχρι και τα προσωπικά τους mail ή και τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

Επιπρόσθετα καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταγγείλουν εγγράφως στον σύλλογο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την χρήση των ψηφιακών εργαλείων του υπουργείου, για να προβεί ο σύλλογος σε ανάλογες ενέργειες .

Ενότητα - αλληλεγγύη - υπευθυνότητα

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας