Παλλήνη: 20-2-2020                                               

Αριθμ.Πρωτ.:   26          

Προς : Τα μέλη του Συλλόγου

Κοιν : Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

 

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής να ελέγξει, μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, τα όσα δηλώνει εγγράφως συναδέλφισσα, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

Συναδέλφισσα δημοτικού σχολείου της περιοχής μας, μέλος του Συλλόγου μας, απέστειλε έγγραφο στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που το κοινοποίησε και στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος», σύμφωνα με το οποίο ζητά «τη βοήθεια του Συλλόγου» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

           «…Στο βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου Διδασκόντων, υπάρχουν πρακτικά που φέρουν την υπογραφή μου και το όνομά μου. ΔΗΛΩΝΩ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι υπογραφές στα πρακτικά … (γίνεται αναφορά σε επτά συγκεκριμένα πρακτικά) δεν είναι δικές μου και ότι κάποιος άλλος υπέγραψε για μένα χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση αυτή…».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με αίσθημα ευθύνης σε πρώτη φάση δηλώνει ότι :

Θεωρεί πολύ σοβαρές τις αναφορές της συναδέλφισσας που αν επιβεβαιωθούν ξεφεύγουν από τις συνδικαλιστικές και πειθαρχικές διαστάσεις. Όμως το Δ.Σ. δεν έχει τη νομιμοποίηση, ούτε είναι στις αρμοδιότητες του και δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τα όσα αναφέρει η συναδέλφισσα. Αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής .

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούμε τη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής άμεσα να ελέγξει, ως οφείλει, τα όσα δηλώνει εγγράφως η συναδέλφισσα μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αποδοθούν, αν υπάρχουν, οι όποιες ευθύνες.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που, και για άλλα θέματα, η διοίκηση του συγκεκριμένου σχολείου έχει απασχολήσει το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και διαβεβαιώνει τη συναδέλφισσα, μέλος του Συλλόγου μας, ότι θα είναι δίπλα της σε ότι χρειαστεί (συνδικαλιστικά – νομικά - οικονομικά) για να υπερασπιστεί τη νομιμότητα και τα δικαιώματά της, όπου αυτά έχουν παραβιαστεί.

Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                     Κων/νος  Βερέτσος