ΠΑΛΛΗΝΗ : 19/1/2020                                                                     ΠΡΟΣ

ΑΠ: 12                                                                         ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων.

Η επαγγελματική εξίσωση των αποφοίτων των κολεγίων με τους αποφοίτους δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης υποβαθμίζει περαιτέρω τη δημόσια εκπαίδευση, οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας των αποφοίτων των πανεπιστημίων και εμπορευματοποιεί ένα κοινωνικό αγαθό αίροντας στην πράξη το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Επιπλέον η εφαρμογή της συγκριμένης διάταξης στην διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων για διορισμούς και πρόσληψη αναπληρωτών θα εντείνει τις αδικίες και την απαξίωση χρόνων δουλειάς χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων οδηγώντας τους στην ανεργία.

Είναι σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και θα αντιπαλέψουμε σθεναρά την υποβάθμιση του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και την ισότιμη πρόσβαση όλων, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης, στην ανώτατη εκπαίδευση και στην εργασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Ήδη η Δ.Ο.Ε., για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση, έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου. Ο Σύλλογος μας κηρύσσει επιπλέον συμπληρωματική στάση εργασίας, 1-3 ώρες, για να την χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι ανάλογα με το ωράριό τους, προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

(ημέρα συζήτησης-ψήφισης των ρυθμίσεων)

12.30 στα Προπύλαια

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας