Παλλήνη:   3/4/2019                                                                         Προς

ΑΠ:     17                                                όλους τους συναδέλφους

Η φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού στο Μάτι, στο Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα στοίχισε αθώες ζωές και άλλαξε με βίαιο τρόπο την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (Π.Ν.Α) Ραφήνας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ραφήνας.

Μέχρι και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά το δυσάρεστο γεγονός οι μαθητές/τριες εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στο ημικατεστραμμένο από τη φωτιά σχολείο τους, παρόλο που η μητρόπολη Μεσογαίας-Λαυρεωτικής διέθεσε αξιοσέβαστο ποσό για την προσωρινή μετεστέγαση του σχολείου τους ώστε η εταιρεία ΕΛΠΕ να προχωρήσει στην ανέγερση εξολοκλήρου ενός νέου σχολείου.

Τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί λόγω της γραφειοκρατίας, των λαθών, των επιλογών και της ανάληψης ευθυνών από τους υπεύθυνους-ανεύθυνους. Αποτέλεσμα οι προσφορές μεγάλων χρηματικών ποσών από την εκκλησία και από την ΕΛΠΕ να πέφτουν στο κενό.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» καταγγέλλει με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την ανικανότητα των υπευθύνων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, η οποία έχει αφήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου (Π.Ν.Α) Ραφήνας χωρίς στέγη και με αίσθημα ευθύνης θέτει τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

Γιατί δεν έχει μεταφερθεί, μέχρι σήμερα, προσωρινά το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ραφήνας;

Πότε θα μεταφερθούν προσωρινά, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των εγκαταστάσεων των ειδικών σχολείων;

Αληθεύει πως ο υπάρχων σχεδιασμός-μετά και την μη καταλληλόλητα-βασίζεται στην μη προσωρινή μεταφορά του σχολείου και στην ολοκλήρωση των μαθημάτων στα καμένα για το τρέχον σχολικό έτος;

Ποιος ευθύνεται για όλα τα παραπάνω;

Καλούμε τους υπευθύνους Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, Υπουργείο Παιδείας να απαντήσουν άμεσα στα ερωτήματα μας.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ούτε μια μέρα ακόμη μάθημα στα καμένα!!!

Λύση εδώ και τώρα.

Ο Πρόεδρος                                                               Ο  Γεν.    Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                      Κων/νος  Βερέτσος