Παλλήνη:10-9-2023                                                                                        προς

                           Αριθμ.Πρωτ.: 118                                                                       όλους τους συναδέλφους μας

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των ΣΕΠΕ του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής και του διευθυντή εκπαίδευσης , παρουσία του διευθυντή εκπαιδευτικών θεμάτων .

Στις τοποθετήσεις τους τα ΔΣ των σωματείων υπογράμμισαν πως ο αγώνας εναντίον της ατομικής αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας βρίσκεται σε ισχύ και κατήγγειλαν την πολιτική επιλογή του υπουργείου παιδείας να θέσει σε εφαρμογή τον κόφτη στις προσλήψεις των αναπληρωτών , ειδικά για τις παράλληλες στηρίξεις και τις ειδικότητες . Παράλληλα τα σωματεία απαίτησαν να προχωρήσει το υπουργείο παιδείας άμεσα σε Β´ φάση προσλήψεων αναπληρωτών . Επιπρόσθετα , τέθηκαν υπόψιν του διευθυντή εκπαίδευσης και αλλά θέματα που αφορούν την δυνατότητα αίτησης βελτίωσης των αναπληρωτών που προσελήφθησαν στην Α ´, τις υπεραριθμίες που διαπιστώθηκαν στα σε δεύτερα τμήματα ένταξης σχολικών μονάδων, την αλλαγή πολιτικής από το ΠΥΣΠΕ ως προς τις αποσπάσεις από την Α ´ στην Β ´ Ανατολική Αττική και αντίστροφα, την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ και την διοργάνωση ημέρας αιμοδοσίας μέσα στο 2022.

Από την πλευρά την διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής πήραμε τις εξής απαντήσεις :

  • Η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής έστειλε έγκαιρα το σύνολο των κενών στο υπουργείο , υπολογίζοντας τα ολοήμερα τμήματα , αλλά και τις διχοτομήσεις τμημάτων .
  • Στους ΠΕ 70 το υπουργείο ικανοποίησε το 100% των αιτημάτων της διεύθυνσης για πρόσληψη αναπληρωτών και στους ΠΕ 60 το 90 % .
  • Στις υπόλοιπες ειδικότητες το υπουργείο ικανοποίησε σχεδόν το 50 % ! Με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η διεύθυνση εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας του λογισμικού του υπουργείου να δώσει ως κενά για τοποθέτησης σχεδόν τις μισές ομάδες σχολείων , με αποτέλεσμα οι σχολικές μονάδες την έναρξη της χρονιάς να έχουν κενά , αλλά και οι συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν στης Α ´ φάση να μην έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν το σύνολο των σχολικών μονάδων για τοποθέτηση .
  • Η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής μας διαβεβαίωσε πως θα δοθεί η δυνατότητα αίτησης για βελτίωση θέσης των αναπληρωτών που τοποθετήθηκαν στην Α ´ φάση πριν την Β ´ φάση .
  • Στις παράλληλες στηρίξεις το υπουργείο ικανοποίησε λιγότερο από 30% των εγκεκριμένων από τα κεδασυ με γνωμάτευση !
  • Ανάλογη κατάσταση με τις παράλληλες στηρίξεις υφίσταται και στους σχολικούς νοσηλευτές.
  • Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν για τα Τ.Ε ήταν ελάχιστοι .    
  • Ως προς το θέμα της δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ , δεν υπήρξε σύγκληση απόψεων μεταξύ των ΣΕΠΕ και της διεύθυνσης .

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι ,

Από τα παραπάνω είναι φανερό πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται σε συνθήκες μη κανονικότητας, τα κενά στις ειδικότητες και στις παράλληλες στηρίξεις αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της καθημερινής ζωής στις σχολικές μονάδες, με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας να καταπατούνται βάναυσα. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.,

Το αίτημα μας να πραγματοποιηθεί άμεσα η Β´ φάση προσλήψεων αναπληρωτών είναι πιο επίκαιρο από ποτέ . Καλούμε τα μέλη μας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας  

Ο πρόεδρος                                                                                             Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                                                      Α. Γείτονα