Κοινή ανακοίνωση συλλόγων

             «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» - «Κ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ-Πίνακες

Την περασμένη Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου εκπρόσωποι των σωματείων «Αλέξανδρος Δελμούζος» και « Κ. Σωτηρίου» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της εκπροσώπου του ΠΕΣΥΘ στην Ανατολική Αττική , παραβρέθηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής , με θέμα την πρόταση της διεύθυνσης στο υπουργείο παιδείας για σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων .

Σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας , ο διευθυντής εκπαίδευσης είδε θετικά τις κοινές επισημάνσεις των σωματείων και της εκπροσώπου του ΠΕΣΥΘ για ενίσχυση της πρότασης που είχε διαμορφώσει η Δ/νση με επιπλέον θέσεις σε σχολεία που προτάθηκαν συγκεκριμένα ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η αρχική πρόταση της διεύθυνσης για σύσταση οργανικών θέσεων στην Β’ Ανατολικής Αττική στους θεατρολόγους ήταν μόνο δυο ( 2) θέσεις !

Στο τέλος της συνάντησης ο διευθυντής εκπαίδευσης δεσμεύτηκε πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του την παρέμβαση μας , αλλά και πως θα αποστείλει την τελική εισήγηση της διεύθυνσης στο υπουργείο, στα σωματεία για να την κοινοποιήσουν στα μέλη τους.

Είναι φανερό από την τελική εισήγηση που ανακοινώθηκε ότι η συνάντηση ήταν καθοριστική για τη διαμόρφωσή της. ΔΕΙΤΕ παρακάτω επισυναπτόμενους πίνακες

Την Παρασκευή 3/2, το μεσημέρι , οι πρόεδροι των δυο συλλόγων υπενθύμισαν στην ηγεσία της διεύθυνσης, την δέσμευση της. Δυστυχώς η διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής , αντί να αποστείλει την πρόταση της στα σωματεία, βρήκε ευκαιρία να νομιμοποιήσει στα μάτια των συναδέλφων τους νόθους αιρετούς των ηλεκτρονικών εκλογών, δίνοντας τους την πρόταση της, για να την δημοσιοποιήσουν όταν μάλιστα δεν είχαν δείξει κανένα ενδιαφέρον και δεν είχαν καμία εμπλοκή στο ζήτημα. Η εισήγηση εστάλη στα email των συλλόγων Δευτέρα 6/2 μεσημέρι!

Η προσπάθεια απαξίωσης των σωματείων από την διεύθυνση είχε διαφανεί από το δελτίο τύπου που εξέδωσε για την συνάντηση με την εκπρόσωπο του ΠΕΣΥΘ , στο οποίο δεν κάνει καμία αναφορά για την παρουσία των εκπροσώπων των δυο σωματείων .

Επανειλημμένα στο παρελθόν ακολουθήθηκε η τακτική αγνόησης των σωματείων για ζητήματα που τέθηκαν ακόμα και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και σε θέματα που ανέδειξαν έντονα οι σύλλογοι (όπως τα κενά στις σχ. μονάδες). Μπορεί να έχει τις όποιες πολιτικές ή προσωπικές προτιμήσεις ο Δ/ντής εκπαίδευσης. Μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια από τη διαμεσολάβηση των νόθων αιρετών και να επιθυμεί την αναγνώρισή τους στην Αν. Αττική. Μπορεί να έχουν αποφασίσει ότι οι νόθοι αιρετοί θα αναλάβουν να λειτουργούν ως το γραφείο τύπου της Δ/νσης.  Δεν έχει δικαίωμα,όμως,ο Δ/ντης Εκπαίδευσης να απαξιώνει τα σωματεία και να μην τα ενημερώνει άμεσα, πολύ περισσότερο όταν ίδιος έχει επανειλημμένα και δημόσια δεσμευτεί ότι θα το κάνει.

Η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής με τη στάση της προσβάλει την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της διεύθυνσης,  που κατά 84% γύρισε την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή των νόθων αιρετών της Κεραμέως.

Η άμεση ενημέρωση των σωματείων για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ αποτελεί δικλείδα διαφάνειας, ενημέρωσης των συναδέλφων καιείναιο δρόμος πουμπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων και των συναδέλφων.

Για τα Δ.Σ.

Οι πρόεδροι των συλλόγων

Βιολέττα Πατέλη   Κώστας Βερέτσος

Α΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  
ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ   ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Δ/νσης Π.Ε Αν. Αττικής για ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ
ΠΕ 05 24 0
ΠΕ 06 78 20
ΠΕ 07 11 0
ΠΕ 08 26 20
ΠΕ 11 80 22
ΠΕ 79 63 0
ΠΕ86 54 1
ΠΕ 91 8 28
     

Β΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ  
ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ   ΕΙΣΗΓΗΣΗ Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής για ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ
ΠΕ 05 13 0
ΠΕ 06 52 7
ΠΕ 07 5 0
ΠΕ08 4 15
ΠΕ 11 55 9
ΠΕ 79 32 0
ΠΕ86 25 1
ΠΕ 91 6 11