Παλλήνη:5-7-2022                                                                      προς

                     Αριθμ.Πρωτ.:50                                                    όλους τους συναδέλφους μας

Καμία κάμερα σε προαύλιο δημοτικού σχολείου ! Άμεση πρόσληψη σχολικών φυλάκων για να έχουμε σχολεία ανοικτά στις τοπικές κοινωνίες , ασφαλή και χωρίς φθορές .

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος με αφορμή την απόφαση της σχολικής επιτροπής π.ε. του δήμου Αρτέμιδας Σπάτων για την τοποθέτηση συστήματος βιντεοεπιτηρησης στον προαύλιο χώρο του 3ου δημοτικού Αρτέμιδας υπενθυμίζει τα εξής :

  • Πάγια θέση του συλλόγου για την φύλαξη των σχολικών μονάδων είναι η πρόσληψη προσωπικού. Ο σχολικός φύλακας αποτελεί τον μοναδικό τρόπο θωράκισης της σχολικής μονάδας από κάθε είδους φθορές .
  • Οι κάμερες στις σχολικές μονάδες , ακόμα και αν λειτουργούν αποκλειστικά εκτός σχολικού ωραρίου , είναι μέτρο που πλήττει βάναυσα την προσωπικότητα των μαθητών και μαθητριών εθίζοντας τους σε μια κοινωνία τύπου bigbrother .
  • Η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με πλήθος αποφάσεων της, έχει λάβει ξεκάθαρη θέση για τις συνέπειες της ύπαρξης καμερών στα σχολεία , στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών .
  • Στις ίδιες αποφάσεις της η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θέτει το αυστηρό πλαίσιο που επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών σε σχολικές μονάδες .

Με βάση όλα τα παραπάνω το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος :

  1. Εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση της σχολικής επιτροπής π. ε. του δήμου Αρτέμιδας Σπάτων για την τοποθέτηση καμερών στο 3ο δημοτικό Αρτέμιδας .
  2. Δηλώνει κατηγορηματικά πως έχει τα μέσα και τους πόρους, ώστε να επιβάλει τον έλεγχο της νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης από τα αρμόδια όργανα .
  3. Καλεί τον δήμο Σπάτων Αρτέμιδας να απευθυνθεί οικειοθελώς στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πριν προβεί σε οποιαδήποτε οικονομική δαπάνη για το θέμα .
  4. Υπενθυμίζει αυστηρά στα μέλη του, πως δεσμεύονται από τις αποφάσεις του κλάδου και δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο η συμμετοχή τους σε επιτροπές να αποτελεί εφαλτήριο πολιτικής σταδιοδρομίας εις βάρος του μαθητών και μαθητριών τους .
  5. Διαβεβαιώνει πως θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα συνεργαστεί με τους γονείς της περιοχής.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

            Ο Πρόεδρος                                                                                            Η Γεν. Γραμματέας

            

         Κων/νος Βερέτσος                                                                                       Αργυρώ   Γείτονα