Παλλήνη:5-6-2022                                                                                                      προς

                        Αριθμ.Πρωτ.: 48                                                                              όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι ,

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της 91ης ΓΣ της ΔΟΕ γίνονται στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο μας από την μεταπολίτευση .

Με την μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές στέλνουμε ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση εναντίον των σχεδιασμών που στοχεύουν την συρρίκνωση της δωρεάς δημόσιας παιδείας .

Εκλογική διαδικασία . Εκλογικά κέντρα .

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής, τα εκλογικά τμήματα χωριστήκαν σε τρία διαφορετικά εκλογικά κέντρα ανάλογα με την περιοχή του κάθε σχολείου, συγκεκριμένα :

  • Εκλογικό κέντρο Νέας Μάκρης στην Αίθουσα Ρώτα, ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία , ειδικά ) των περιοχών του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης ( 1ο εκλογικό τμήμα) .
  • Εκλογικό κέντρο Αρτέμιδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας ( στην πίσω αυλή ), ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία , ειδικά ) των περιοχών της Ραφήνας και της Αρτέμιδας ( 2ο εκλογικό τμήμα) .
  • Εκλογικό κέντρο Παλλήνης στο παλιό δημαρχείο Παλλήνης ( στην πλατεία που βρίσκεται το 1ο δημοτικό Παλλήνης ) ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία ) της περιοχής της Παλλήνης ( 3ο εκλογικό τμήμα ), της περιοχής του Γέρακα ( 4ο εκλογικό τμήμα) των περιοχών των Σπάτων , των Γλυκών Νερών , Πικερμίου και Ανθούσας ( 5ο εκλογικό τμήμα ) .

Συνοπτικός Πίνακας :

Εκλογικό τμήμα Τοποθεσία Σχολικές Μονάδες
1ο Αίθουσα Ρώτα Μαραθώνα , Νέας Μάκρης
2ο 1ο δημοτικό Αρτέμιδας Αρτέμιδας , Ραφήνας
3ο , 4ο , 5ο Παλιό δημαρχείο Παλλήνης Γέρακα , Παλλήνης , Ανθούσας , Γλυκών Νερών , Πικερμίου , Σπάτων

Χρήσιμες πληροφορίες :

  1. Οι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση Ανατολική Αττική ψηφίζουν μόνο με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου ( ταυτότητα, διαβατήριο , δίπλωμα οδήγησης ) , οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ενημερωμένοι .
  2. Οι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από άλλες διευθύνσεις και έχουν καταβάλει την συνδρομή τους στον σύλλογο ψηφίζουν μόνο με την επίδειξη δημοσίου εγγράφου ( ταυτότητα, διαβατήριο , δίπλωμα οδήγησης ) , οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ενημερωμένοι .
  3. Οι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από άλλες διευθύνσεις αλλά δεν έχουν καταβάλει την συνδρομή τους στον σύλλογο, θα μπορούν να εγγράφονται κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας , ως μέλη του συλλόγου. Με την καταβολή της συνδρομής των 30 ευρώ θα λαμβάνουν την απόδειξη, την οποία και θα επιδεικνύουν στην εφορευτική επιτροπή, μαζί με το δημόσιο έγγραφο.
  4. Οι αναπληρωτές που έχουν καταβάλει την συνδρομή , αναζητούν στα εκλογικά τμήματα μέλος του συλλόγου, για να λάβουν την σχετική βεβαίωση ( δεν χρειάζεται να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής). Ψηφίζουν με την επίδειξη της βεβαίωσης και του δημοσίου εγγράφου.
  5. Οι αναπληρωτές που δεν έχουν καταβάλει την συνδρομή τους , θα μπορούν να εγγράφονται   κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας , ως μέλη του συλλόγου. Με την καταβολή της συνδρομής των 15 ευρώ ( αποδίδεται ολόκληρη στην ΔΟΕ) θα λαμβάνουν την απόδειξη, την οποία και θα επιδεικνύουν στην εφορευτική επιτροπή, μαζί με το δημόσιο έγγραφο.
  6. Η συνδρομή για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου τρίμηνης διάρκειας ορίζεται ύστερα από απόφαση του ΔΣ του συλλόγου στα 2 ευρώ .
  7. Οι ωρομίσθιοι συνάδελφοι , ύστερα από απόφαση του ΔΣ του συλλόγου , απαλλάσσονται από την καταβολή συνδρομής .
  8. Οι ειδικότητες που υπηρετούν σε δυο σχολεία ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα που ανήκει η σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης τους .
  9. Οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων ΠΕ 05 ( γαλλικά ) και ΠΕ 07 ( γερμανικά) που υπηρετούν σε περισσότερες από δυο σχολικές μονάδες , μέχρι την Τρίτη θα ενημερωθούν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν.
  10. Οι αποσπασμένοι μόνιμοι, που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, και υπηρετούν στα γραφεία της διεύθυνσης , ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα που ανήκει το σχολείο της οργανικής τους θέσης .
  11. Οι μόνιμοι που βρίσκονται σε μακροχρόνια άδεια , που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση ανατολικής αττικής, ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα που ανήκει το σχολείο της οργανικής τους θέσης .

Το ΔΣ