Συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του συλλόγου καταγγέλει την παράνομη πολιτική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας να μην χορηγήσει συνδικαλιστική άδεια, για τη διενέργεια της ΓΣ και των εκλογών του συλλόγου για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην 91η ΓΣ της ΔΟΕ. Δυνατά , αγωνιστικά , μαζικά συνδικάτα αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια της Κεραμέως για την άλωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την εγκαθίδρυση στις σχολικές μονάδες ενός καθεστώτος ανελευθερίας και τρομοκρατίας, το οποίο αποτελεί την βάση των σχεδίων για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που υπηρετεί αποκλειστικά την αγορά και παράγει φθηνό εργατικό δυναμικό .

Συνάδελφοι ,

Συμμετέχοντας μαζικά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στη ΓΣ του συλλόγου, στέλνουμε ισχυρό πολιτικό μήνυμα εναντίον της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας των τιμών που πλήττει τις οικογένειες μας , της αδιοριστίας των χιλιάδων αναπληρωτών , των κενών στα σχολεία μας, των άθλιων κτηριακών υποδομών και της υλικοτεχνικής υποδομής , της προσπάθειας χειραγώγηση του κλάδου με την ατομική αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, της αισχρής στοχοποίησης μας από το υπουργείο και τα ΜΜΕ ως τους μοναδικούς και τους κύριους υπευθύνους για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης !

Εκλογική διαδικασία . Εκλογικά κέντρα .

Για την διευκόλυνση της συμμετοχής, τα εκλογικά τμήματα χωριστήκαν σε τρία διαφορετικά εκλογικά κέντρα ανάλογα με την περιοχή του κάθε σχολείου, συγκεκριμένα :

  • Εκλογικό κέντρο Νέας Μάκρης στην Αίθουσα Ρώτα, ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία , ειδικά ) των περιοχών του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης ( 1ο εκλογικό τμήμα) .
  • Εκλογικό κέντρο Αρτέμιδας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας ( στην πίσω αυλή ), ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία , ειδικά ) των περιοχών της Ραφήνας και της Αρτέμιδας ( 2ο εκλογικό τμήμα) .
  • Εκλογικό κέντρο Παλλήνης στο παλιό δημαρχείο Παλλήνης ( στην πλατεία που βρίσκεται το 1ο δημοτικό Παλλήνης ) ψηφίζουν το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες ( δημοτικά , νηπιαγωγεία ) της περιοχής της Παλλήνης ( 3ο εκλογικό τμήμα ), της περιοχής του Γέρακα ( 4ο εκλογικό τμήμα) των περιοχών των Σπάτων , των Γλυκών Νερών , Πικερμίου και Ανθούσας ( 5ο εκλογικό τμήμα ) .

Ψηφίζουμε ανάλογα με το σχολείο που εργαζόμαστε (1η τοποθέτηση για τις ειδικότητες) με την επίδειξη της αστυνομικής μας ταυτότητας, διαβατηρίου, διπλώματος οδήγησης , βιβλιάριου υγείας.

Ποιοι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα ψήφου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι συνάδελφοι που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου και έχουν πληρώσει την συνδρομή τους , συγκεκριμένα :

  • Οι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από την διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής ψηφίζουν απευθείας (οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ενημερωμένοι ) .
  • Οι μόνιμοι που μισθοδοτούνται από άλλες διευθύνσεις έρχονται αρχικά σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ που θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα, και διαπιστώνεται αν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους. Οι συνάδελφοι, έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν εκείνη την ημέρα την συνδρομή τους ( 30 ευρώ ) με μετρητά .
  • Οι αναπληρωτές που υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής μας έρχονται αρχικά σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ που θα βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα, και διαπιστώνεται αν έχουν πληρώσει την συνδρομή τους. Οι συνάδελφοι, έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν εκείνη την ημέρα την συνδρομή τους (15 ευρώ) με μετρητά , η οποία κατατίθεται από τον σύλλογο στο σύνολο της στην ΔΟΕ. Σημειώνουμε πως η συνδρομή για τους αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ .
  • Για τους αποσπασμένους μόνιμους από άλλα ΠΥΣΠΕ, αλλά και για τους αναπληρωτές που είχαν λάβει μέρος στις εκλογές του Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του ΔΣ του συλλόγου , η διαδικασία είναι τυπική και θα υπάρχουν έτοιμες οι βεβαιώσεις, με τις οποίες θα ψηφίσουν. Δεν χρειάζεται να προσκομίσουν καμία απόδειξη πληρωμής .

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατό να ψηφίσει κανείς συνάδελφος αν δεν είναι μέλος και αν δεν έχει καταβάλει συνδρομή στο Σύλλογο. Αυτό γίνεται γιατί για κάθε συνάδελφο που ψηφίζει στο Σύλλογο μας, καταβάλλεται στη ΔΟΕ το σχετικό ποσό. Όπως καταλαβαίνετε ο σύλλογος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει ποσά τα οποία δεν έχει εισπράξει.

Κατάθεση υποψηφιοτήτων παρατάξεων ή μεμονωμένων υποψηφίων για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων της 91ης ΓΣ του κλάδου .

Σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας οι επικεφαλείς παρατάξεων ή οι μεμονωμένοι συνάδελφοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας μπορούν να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους μέχρι και την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022 ,έως και τις 20.00 ,στο e-mail του Συλλόγου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή θα πρέπει να έχουν εγγραφεί οπωσδήποτε σαν μέλη στο Σύλλογο όλοι οι υποψήφιοι.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποψηφιότητας, σύμφωνα με το καταστατικό, έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι :

Α) εργάζονται στα δημοτικά και νηπιαγωγεία ευθύνης του συλλόγου μας με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμοι - αποσπασμένοι - αναπληρωτές κτλ )

Β) είναι μέλη του Συλλόγου, δηλαδή να έχουν δηλαδή εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις (συνδρομή) στο Σύλλογο. Οι παρατάξεις να φροντίσουν ώστε οι υποψήφιοί τους να είναι μέλη του Συλλόγου ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητο να γίνει από τους εκπροσώπους των παρατάξεων με αποστολή e-mail του ψηφοδελτίου (λογότυπο- υποψήφιοι) στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου. Το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει το λογότυπο, το επώνυμο και το όνομα  (με πεζά γράμματα) των υποψηφίων.

Εφορευτικές επιτροπές

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα 6Ιουνίου 2022, στα μέλη του Δ.Σ. ή να στείλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Τα μέλη των εφορευτικών θα πρέπει να είναι μέλη του Συλλόγου. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι θα γίνει κλήρωση. Ο Σύλλογος αποζημιώνει συμβολικά τους συναδέλφους των εφορευτικών επιτροπών.

Συνάδελφοι ,

Η μαζική συμμετοχή μας στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης αλλά και στις εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στην 91η ΓΣ του κλάδου,στέλνει ισχυρό πολιτικό μήνυμα . Είναι πρωτοφανής ο πόλεμος που δέχονται τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα από την κυβέρνηση . Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα και ισχυρή απάντηση στην αλαζονική συμπεριφορά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Προσοχή : εγγραφές αναπληρωτών και μόνιμων από αλλά ΠΥΣΠΕ θα γίνονται σε όλη την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας την Πέμπτη 9/6 , αλλά και στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 31/5.

Σύντομα θα αποσταλεί στα σχολεία και η Ημερήσια διάταξη με τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης.

Στον αυταρχισμό απαντάμε με την μαζική συμμετοχή μας !

Στέλνουμε ισχυρό πολιτικό μήνυμα !

Το ΔΣ του συλλόγου