Παλλήνη:3-4-2022                                                                                                      προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 37                                                                              όλους τους συναδέλφους μας

 

Το ΔΣ του συλλόγου καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου .

Συνάδελφοι απεργούμε ενάντια :

Στην   εισβολή   στην Ουκρανία.

Στο τσουνάμι ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά απαραίτητα για την διαβίωση των οικογενειών μας.

Στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει ανεξέλεγκτη την αγορά στο έλεος των καρτέλ και των κερδοσκόπων.

Στον αντιεργατικό νόμο Χατζηδάκη που βάζει στον γύψο την λειτουργία του συνδικαλισμού.

Στα νομοσχέδια εκτρώματα της Κεραμέως που εγκαθιστούν κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία, μεταφέρουν το κόστος της λειτουργίας των σχολείων στους γονείς και μετατρέπουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε μηχανισμό εύρεσης πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια .

Συνάδελφοι,

Το μοναδικό μας όπλο είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Την Τετάρτη 6 Απριλίου ενωτικά και αγωνιστικά διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια !

Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος . Το πανό του συλλόγου θα βρίσκεται στην έξοδο της στάσης μετρό Πανεπιστήμιο μπροστά στην τράπεζα Eurobank.

Σε αυτή συγκυρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

     1.Οικονομικά:

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  1. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  3. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  4. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
  5. Εκπαίδευση
  • Να καταργηθούν τα αντιεκπαιδευτικά εκτρώματα της Κεραμέως, που υπαγορεύονται από τον Ο.Ο.Σ.Α και την έκθεση Πισσαρίδη ( αξιολόγηση , συγχωνεύσεις τμημάτων , εξετάσεις τύπου PISA)
  • Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση την προϋπηρεσία .
  • Εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • Εναρμόνιση του ωραρίου των νηπιαγωγών με το ωράριο που ισχύει στα δημοτικά σχολεία. Ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές.
  • Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ από ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λπ.). Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Τηλεκπαίδευση αποκλειστικά από τις σχολικές μας μονάδες, όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την απόλυτα ασφαλή πρόσβαση μας και την αποχώρηση μας.  

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

               Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

             Κων/νος Βερέτσος                                                                                                  Αργυρώ   Γείτονα