Παλλήνη:8-11-2021                                                                                             προς

                        Αριθμ.Πρωτ.: 175                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

                                                                                                                       ΚΟΙΝ: Δ/νση Π.Ε Ανατ. Αττικής

Συνάδελφοι,

Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων της περιοχής μας, με συντριπτικά ποσοστά, συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης υιοθετώντας την επίσημη θέση του κλάδου και καταθέτουν   τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ στις ειδικές συνεδριάσεις.

Οι διευθυντές/ντριες να εφαρμόσουν τη νομιμότητα, να μη γίνεται καταστρατήγηση και παραποίηση των αποφάσεων της πλειοψηφίας των Συλλόγων Διδασκόντων. Γίναμε δυστυχώς αποδέκτες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρακάμπτονται οι πλειοψηφικές αποφάσεις για στήριξη των ενιαίων κειμένων και ορίζονται ομάδες μειοψηφικές με συναδέλφους που διαφωνούν με αυτά. Ενημερώνουμε τους διευθυντές/ντριες ότι εφόσον αυτό ισχύει θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για παράβαση και καταστρατήγηση των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων.

Καταγγέλουμε τους ελάχιστους διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων που παραβιάζουν κατάφορα κάθε αρχή νομιμότητας, δεοντολογίας και συναδελφικότητας προχωρώντας σε αναθέσεις και χωρισμό των συναδέλφων σε ομάδες, παρακάμπτοντας τους ΣΔ των σχολείων τους, αλλά παραβαίνοντας ακόμα και τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου! Να είναι σίγουροι/ες ότι εάν επιμένουν στην απόφασή τους θα αναζητηθούν ευθύνες και εφαρμογή της νομιμότητας.

Έως τις 12/11 σε όλες τις σχολικές μονάδες πρέπει να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του ΣΔ. Αν η διεύθυνση του σχολείου αρνείται να τη συγκαλέσει, επικαλούμενη πράξη ανάθεσης, άμεσα οι συνάδελφοι καταθέτουν αίτημα (αρκεί να το ζητήσει ενυπόγραφα το 1/3 του σδ) για να συγκληθεί η ειδική συνεδρίαση και ενημερώνουν και το ΔΣ του συλλόγου .

Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού από όπου και αν προέρχεται δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται η ηγεσία του υπουργείου παιδείας και οι υποστηρικτές της. Οι σχολικές μονάδες καταθέτουν αυτούσια τα ενιαία κείμενα, όταν τα στηρίζει η πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων, τα οποία έχουν σταλεί σε κάθε σχολική μονάδα, αλλά βρίσκονται και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας και της ΔΟΕ, ακολουθώντας και τις σχετικές οδηγίες της ΔΟΕ.

Επιπρόσθετα ο σύλλογος επαναπροκηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας μιας ώρας (13.15 έως 14.00) από τις 8/11 έως τις 12/11 για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις ειδικές συνεδριάσεις. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους συναδέλφους ότι η μη συμμετοχή στους συλλόγους, όταν συγκληθούν για την ειδική συνεδρίαση, μπορεί να είναι καθοριστική για τη λήψη της απόφασης εναντίον των ενιαίων κειμένων και την εφαρμογή της αξιολόγησης.

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

                                   

 

                                          Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

                                         Κων/νος Βερέτσος                                     Σάββας   Σεχίδης