Παλλήνη:6-10-2021                                                                                             προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 165                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι .

Στηρίξαμε και στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο με επαγγελματισμό και φιλότιμο :

  • Με δικά μας μέσα , χωρίς κρατική επιμόρφωση , σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας με την τηλεκπαίδευση .
  • Κρατάμε ανοιχτά τα σχολεία εφαρμόζοντας στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα , χωρίς καμία ουσιαστική αρωγή από το υπουργείο παιδείας .

Την ίδια στιγμή η ηγεσία του υπουργείου παιδείας αμέριμνη :

  • Αύξησε τον αριθμό τον μαθητών στην τάξη σε καιρό πανδημίας.
  • Δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την θωράκιση των σχολικών μονάδων.
  • Αρχές Οκτωβρίου και τα σχολεία λειτουργούν με χιλιάδες κενά .
  • Δεν προστάτεψε τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση .
  • Εξοστράκισε τους αιρετούς από τα υπηρεσιακά συμβούλια και διόρισε στην θέση τους μαριονέτες.
  • Φόρτωσε τις σχολικές μονάδες με έναν τεράστιο όγκο παράλογης γραφειοκρατίας αποκλειστικά για να δικαιολογούν τους παχυλούς μισθούς τους οι κάθε είδους αυτοαποκαλούμενοι ειδικοί που έχουν να πατήσουν σε σχολική τάξη δεκαετίες .

Συνάδελφοι

Η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας δεν αφορά σε κανένα σημείο της, την εκπαιδευτική διαδικασία .

Αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια αυταρχικής επιβολής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής στο δημόσιο σχολείο . Ο στόχος είναι απλός , το κόστος της λειτουργίας των σχολικών μονάδων να μεταφερθεί στις πλάτες των γονιών , οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο του χορηγού !

Για να επιτύχει το σκοπό της, η ηγεσία του υπουργείου χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο . Δεν υπάρχει προηγούμενο στην εκπαίδευση τέτοιας ενορχηστρωμένης παραπληροφόρησης και εκφοβισμού . Με εμπνευστή την ίδια την υπουργό δια μέσου του διορισμένου γραμματέα του υπουργείου διατυπώθηκαν πρωτοφανείς, αστήριχτες νομικά , απειλές για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές για τους απεργούς . Η προσφυγή από μεριάς του υπουργείου στην δικαιοσύνη , αποτελεί μια προσωπική ήττα της υπουργού, η οποία δεν κατάφερε να πείσει την εκπαιδευτική κοινότητα . Η ίδια η προσφυγή αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της συμμετοχής στην απεργία αποχή .

Στο σύλλογο μας , οι εκπαιδευτικού γύρισαν την πλάτη στις κούφιες απειλές και στους εκβιασμούς και με συντριπτικά ποσοστά συμμετέχουν στην απεργία αποχή της ΔΟΕ .

Στην επίθεση που δέχεται η εκπαίδευση με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης, ιδιαίτερα με το νόμο 4823/21 αλλά και τον αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη επιβάλλεται η συνολική αντιπαράθεση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και του σχολείου της ολόπλευρης γνώσης και της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Το ΔΣ του συλλόγου Αλέξανδρος Δελμούζος :

  • Χαιρετίζει την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ως συνέχεια της απεργίας αποχής από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση .
  • Θεωρεί πως η επιτυχία της 24ωρης απεργίας , θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην αλαζονική συμπεριφορά της υπουργού και μήνυμα πως οι εκπαιδευτικοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την δημόσια και δωρεάν παιδεία στην χώρα μας .
  • Καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν αγωνιστικά και δυναμικά στην απεργία . Για αυτό τον σκοπό προτίθεται, αν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετοχών, να ναυλώσει λεωφορείο-α για την μεταφορά των απεργών στο κέντρο για την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο ( οι συνάδελφοι να δηλώσουν συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ τηλεφωνικά , μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι . Ο σύλλογος θα ανακοινώσει το δρομολόγιο μέσα στο Σαββατοκύριακο ) .

Την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου απαντάμε στον αυταρχισμό με αγώνα , στην αλαζονεία με αξιοπρέπεια !

Αγωνιζόμαστε για τους μαθητές μας ,για το δημόσιο σχολείο και για το δημοκρατικό κλίμα στα σχολεία μας .

Αλληλεγγύη -Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                       Ο γραμματέας

Κωνσταντίνος Βερέτσος                                       Σάββας . Σεχίδης