Παλλήνη: 3-10-2021                                                                                             προς

                                             Αριθμ.Πρωτ.: 164                                                                     όλους τους συναδέλφους μας

Συνάδελφοι ,

Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που έχουν κηρύξει ΔΟΕ ~ ΟΛΜΕ ~ ΟΙΕΛΕ, ανάγκασε την ηγεσία του υπουργείου να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο. Η εκπαιδευτική πολιτική δεν ασκείται με προσφυγή στα δικαστήρια , αλλά με επιχειρήματα και πειθώ. Έχοντας εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, περιμένουμε την απόφαση της και ελπίζουμε πως θα δικαιώσει τον αγώνα μας .

Στο σύλλογο μας η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν συντριπτικά υπέρ των ομόφωνων θέσεων του κλάδου . 44 Δημοτικά σε σύνολο 45 συμμετέχουν στην απεργία - αποχή .

Το ΔΣ του συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος» με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης ενημερώνει τα μέλη του για τα εξής :

Διαψεύστηκαν παταγωδώς τα παπαγαλάκια που απειλούσαν τους εκπαιδευτικούς με ποινές εξ αιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία αποχή . Καμία ποινή και επίπτωση δεν προβλέπεται για τους απεργούς ( μόνιμους - νεοδιόριστους - αναπληρωτές ), μέχρι να καταστεί τελεσίδικη η απόφαση της δικαιοσύνης σε δεύτερο βαθμό .

-    Η απεργία αποχή σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΟΕ συνεχίζεται έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το Εφετείο, επί της υπ’ αρ. 534/2021 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών .Σε καμία σχολική μονάδα δεν συγκαλείται, εκ νέου, η ειδική συνεδρίαση του ΣΔ. Τα Νηπιαγωγεία του συλλόγου μας που δεν έχουν ακόμα συνεδριάσει για το θέμα , καλύπτονται απόλυτα από την απεργία - αποχή της ΔΟΕ και μπορούν να λάβουν την απόφαση την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου. Οι συνάδελφοι στα Νηπιαγωγεία που υπέκυψαν στον εκφοβισμό για ποινές και κυρώσεις, τώρα που κατανόησαν πως αποκλειστικά η τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης κρίνει αν μια απεργία αποχή είναι νόμιμη και όχι τα παπαγαλάκια του υπουργείου, μπορούν να αλλάξουν άμεσα την απόφαση τους και να συνταχθούν με τον κλάδο .

-    Το ΔΣ του συλλόγου χαιρετίζει την στάση των συναδέλφων Διευθυντών και Διευθυντριών στα σχολεία ευθύνης του , οι οποίοι λειτούργησαν , με μια - δυο εξαιρέσεις, συναδελφικά και δεν έθεσαν προσχώματα στην έκφραση της ελεύθερη βούλησης των εκπαιδευτικών των σχολείων τους . Σε πολλές περιπτώσεις , μάλιστα , συμμετέχουν   και οι ίδιοι την απεργία αποχή.

-    Συγκινητική είναι και η στάση των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή . Αποτελούν παράδειγμα για το σύνολο των μελών μας .

-    Το ΔΣ του συλλόγου, μόλις προκύψουν νέες εξελίξεις θα ενημερώσει υπεύθυνα τα μέλη του, με όποιο τρόπο θεωρήσει αμεσότερο .

-    Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις διοργανωθούν από την ΔΟΕ. Ο σύλλογος θα τους ενημερώνει έγκαιρα με ανακοινώσεις και με ηλεκτρονικά μηνύματα .

-    Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη, θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία το χρωστάμε στους μαθητές μας αλλά και στους εαυτούς μας . Αγωνιζόμαστε για την δημόσια δωρεάν παιδεία στην χώρα μας . Το διακύβευα δεν είναι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας , αλλά ο δημόσιος χαρακτήρας της . Στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης είναι η μεταφορά του κόστους λειτουργίας της στους ίδιους τους γονείς, οι οποίοι μετατρέπονται σε πελάτες που αγοράζουν υπηρεσίες. Δεν θα επιτρέψουμε την ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων μας , που έχουν ως έμπνευση τις αποτυχημένες Θατσερικές θεωρίες που υποκρύπτουν οι εκθέσεις του Ο.Ο.Σ.Α και Πισσαρίδη .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                           Ο γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                             Σάββας . Σεχίδης