Παλλήνη: 26-6-2021                                                                          Προς

                                   Αριθμ.Πρωτ.: 144                                                          όλους  τους συναδέλφους μας

                

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την Τρίτη 29/6 στις 13.00 , στην συγκέντρωση στο υπουργείο παιδείας ( τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00 πμ ~ 14.00μμ)

Συνάδελφοι :

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος με αίσθημα ευθύνης καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση της ΔΟΕ την Τρίτη 29 Ιουνίου και ώρα 13.00 στο Υπουργείο Παιδείας . Για την διευκόλυνση των συναδέλφων η ΔΟΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας ( 11.00 πμ ~ 14.00μμ ) .

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας , αποκομμένη από την εκπαιδευτική πραγματικότητα , βρίσκεται σε πανικό . Τα πρωτοφανή ποσοστά αποδοκιμασίας στο θέμα της ηλεκτρονικής εκλογής αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και στην αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων αποτελούν την καλύτερη ένδειξη πως η πολιτική καριέρα της υπουργού θα βαδίσει στα χνάρια των προκατόχων της .

Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο κορυφώνεται μέσα στο καλοκαίρι :

~ Με χιλιάδες αναπληρωτές , ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ωμού εκβιασμού . Οι εξαγγελίες για μετά από μια δεκαετία μόνιμες προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό στην κάλυψη των χιλιάδων κενών που παρατηρούνται κάθε χρόνο. Δείγμα των προθέσεων του υπουργείου είναι η παραπομπή των ανακοινώσεων για το θέμα την τελευταία στιγμή , πριν τον Σεπτέμβρη , με προφανή στόχο την τεχνητή μείωση των κενών με υποχρεωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων . Η τελευταία απόφαση για την παράλληλη λειτουργία ΚΔΑΠ με το ολοήμερο πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων , συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην μη πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών .

~ Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού , παραπέμπει ευθέως στα χρόνια του επιθεωρητή , δυναμιτίζει το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης στις σχολικές μονάδες, επιβαρύνει τους εκπαιδευτικούς με εκατοντάδες ώρες γραφειοκρατίας και στοχεύει, αποκλειστικά , στην απόκρυψη των πραγματικών θεμάτων που μαστίζουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα , στιγματίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως το μοναδικό πρόβλημά του .

~ Με νομοθέτηση αντιεκπαιδευτικών διατάξεων που στοχεύουν στην δήθεν αναδιάρθρωση του σχολείου με αλλαγές στα αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα και εισαγωγή των εργαστηρίων δεξιοτήτων ,που υποκρύπτουν εμπέδωση κλίματος ανελευθερίας στις σχολικές μονάδες , αξιολόγηση και λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών .

~ Με υπηρεσιακές μεταβολές και κρίσεις στελεχών από υπηρεσιακά συμβούλια διορισμένα , χωρίς ίχνος ελέγχου από τους αιρετούς του κλάδου .

Απέναντι σε αυτόν τον Αρμαγεδώνα δεν είμαστε μόνοι μας . Έχουμε μαζί μας την πλειοψηφία της κοινωνίας , η οποία αναγνωρίζει τον αγώνα που δώσαμε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας , χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από την λαλίστατη , εκείνη την εποχή, κα Υπουργό .

Το σύνολο του κλάδου ενωμένο , με αγωνιστικό παλμό , θα εξαναγκάσει την ηγεσία της ΔΟΕ να βγει μπροστά για να συντονίσει και να ηγηθεί της δυναμικής απάντησής μας . Καμιά προσπάθεια που στοχεύει σε μικροκομματικά οφέλη και προσωπική προβολή μεγάλο συνδικαλιστών δεν έχει τύχη αν δεν πηγάζει από τις πραγματικές αγωνίες των εκπαιδευτικών της τάξης.

Είμαστε αισιόδοξοι , η κρισιμότητα των στιγμών και ο κοινός εχθρός θα ενεργοποιήσει το σύνολο του κλάδου .


Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε :

~ Άμεση πρόσληψη του συνόλου των αναπληρωτών  , με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία τους.

~ Η ΔΟΕ να δώσει σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας στο νομοσχέδιο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και να κηρύξει απεργιακό αγώνα άμεσα , μέσα στο καλοκαίρι , με την ψήφισή του .

~ Οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν στην πράξη .

~ Άμεση παράταση της θητείας των αιρετών του κλάδου και διενέργεια εκλογών δια ζώσης μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά την Τρίτη 29/6 στις 13.00 , στην συγκέντρωση στο υπουργείο παιδείας .

Αγώνας ~Ενότητα ~ Αλληλεγγύη

Ο Πρόεδρος                                                                                    ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Βερέτσος                                                                          Σάββας   Σεχίδης