Π                                       

                                         Παλλήνη 5-3-2024                                                                                                     προς

                                               Αρ. Πρ.   17                                                                                                       όλους τους συναδέλφους                                              

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Κ. ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!

ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας τους αναπληρωτές συνάδελφους μας και αναπληρώτριες συναδέλφισσες μας αποτελεί ένα διαρκές στίγμα στην καρδιά της καθημερινότητας στις σχολικές μονάδες.

Εκπαιδευτικοί που ζουν με το άγχος της ανεργίας κάθε χρόνο, αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις οικογένειες τους και να εργάζονται σε όλη την χώρα μας με δυσμενείς όρους, με τα ενοίκια και το κόστος ζωήςνα καθιστούν σχεδόν αδύνατη την διαβίωση τους σε συνθήκες αξιοπρέπεια.

Η δύσκολη καθημερινότητα των συναδέλφων μας επιβαρύνεται και από την αντιμετώπιση της διοίκησης, η οποία εξαιτίας της γραφειοκρατίας του υπουργείου, δεν έχει αποδώσει ακόμα τα Μ.Κ. σε αυτούς που προσελήφθησαν στην Β΄, Γ΄, Δ´ φάση. Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών που έχουν προσληφθεί στην Α ´ φάση και δεν τους έχουν αποδοθεί το Μ.Κ. ακόμα !

Στους δύσκολα οικονομικά καιρούς που βιώνουμε με το κόστος θέρμανσης και κίνησης στα ύψη και τα καρτέλ στα είδη πρώτης ανάγκης να κάνουν πάρτι αισχροκέρδειας με την ανοχή της κυβέρνησης, το επιπρόσθετο εισόδημα που αντιστοιχεί στο Μ.Κ., έστω και πενιχρό, είναι αναγκαίο για να βγει ο μήνας!

Κατανοούμε πως οι εργαζόμενοι της διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής κάνουν το καλύτερο δυνατόν, όμως δυστυχώς αυτό δεν αρκεί. Δεν επιτρέπουμε στην διοίκηση να ρίχνει τις ευθύνες στους εργαζόμενους.

Απαιτούμε:

  1. Άμεσα η διεύθυνση Ανατολικής Αττικής να αναλάβει την ευθύνη και να αποδώσει τα Μ.Κ. με μια απλή δήλωση των συναδέλφων μας και συναδελφισσών μας. Και αργότερα να ελεγχτούν οι δηλώσεις τους από την υπηρεσία και να διορθωθούν τα οποία τυχόν λάθη.
  2. Η ηγεσία του υπουργείου να λύσει το θέμα με μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που αυτόματα θα ενημερώνει την κάθε διεύθυνση για τα Μ.Κ. των συναδέλφων μας. Μετά από τόσες πλατφόρμες θεωρούμε πως η τεχνογνωσία υφίσταται και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση.
  3. Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, ώστε να εξαλειφθούν οριστικά τέτοιες ανισότητες ανάμεσά μας.

Ως Σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» δεσμευόμαστε πως θα θέσουμε το θέμα άμεσα στον διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και θα ενημερώσουμε άμεσα τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μας.

Αλληλεγγύη - Ενότητα – Αγώνας

                                             Ο πρόεδρος                                               Η γραμματέας

Παναγιώτης Ευαγγέλου

Χαρά Γαλανοπούλου