Παλλήνη:8-2-2024                                                                            προς

                                                  Αριθμ.Πρωτ.: 1                                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

Το Δ.Σ του Συλλόγου «ΑΛ. Δελμούζος» με έκπληξη ενημερώθηκε πως στις 6/02/24 η ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε στην απαράδεκτη κίνηση διακοπής της ηλεκτροδότησης στο 2ο -6ο ΔΣ Αρτέμιδοςαφήνοντας όλη την ημέρα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές χωρίς ρεύμα!

Η ενημέρωση που είχαμε ήταν πως υπήρχε ανεξόφλητο ποσό, που όμως, πληρώθηκε από τον Δήμο, μετά από επικοινωνία που είχε το σωματείο με την Δημοτική Αρχή.

Η ΔΕΔΔΗΕ, πιστή στα κέρδη της και με περίσσιο ζήλο, προχώρησε στη διακοπή ρεύματος από τις 8:00 πμ αγνοώντας ότι στα κτίρια αυτά υπάρχουν μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί που κάνουν μάθημα!

Για ακόμη μια φορά η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται μπροστά στις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος!Αυτή η κίνηση, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη, ούτε αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ανάμεσα στα πολλά περιστατικά διακοπής ρεύματος σε σχολεία, όπως αυτά στο Πόρτο Ράφτη, στον Πειραιά, στον Χαϊδάρι, στην Κομοτηνή, στην Άρτα και ο κατάλογος δεν σταματά…

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα ανεχτούμε να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση κανένα σχολείο!

Μαζί γονείς και εκπαιδευτικοί χρειάζεται να είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να εμποδιστούν όποιες προσπάθειες θα γίνουν για διακοπές ρεύματος σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα των Δήμων μας.

Απαιτούμε:

  • Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο ή σπίτι μαθητή και εκπαιδευτικού.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Δωρεάν ρεύμα και όλοι οι απαραίτητοι λειτουργικοί πόροι στα σχολεία.
  • Να δοθεί φτηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στα σχολεία

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Π. Ευαγγέλου.                                       Χ. Γαλανοπούλου