Έχουν περάσει πάνω από 9 μήνες από το έγκλημα στα Τέμπη και ακόμα να δοθούν απαντήσεις! Δε θα αφήσουμε κανέναν να συγκαλύψει το έγκλημα στο οποίο έχασαν τις ζωές τους 57 άνθρωποι!

Η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων για την απελευθέρωση των σιδηροδρόμων, μάς οδήγησαν σ΄ αυτή την τραγωδία. Εφάρμοσαν τις οδηγίες της ΕΕ, την πολιτική που άφησε το σιδηροδρομικό δίκτυο χωρίς συντήρηση, χωρίς τα ελάχιστα απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να βάζει στο ζύγι της ανάγκες μας, τις ζωές μας. Να τις «αξιολογεί» με βάση το κανόνα του «κόστους-οφέλους», που μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα των Τεμπών. Το ίδιο κάνει και σήμερα, με τον προϋπολογισμό που πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την Υγεία, εκτοξεύει την φοροληστεία του λαού, αφήνει στο πάτο τους μισθούς, με την ακρίβεια να θερίζει. Ενώ παράλληλα δίνει νέες φοροελαφρύνσεις για τους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.

Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Τα σωματεία είχαν κάνει καταγγελίες για το κακοσυντηρημένο δίκτυο, για τις ελλείψεις και τα κενά στα συστήματα ασφάλειας, στο προσωπικό, στις κρίσιμες υποδομές αλλά όλες οι κυβερνήσεις είχαν «κλειστά» αυτιά.

Από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος τα σωματεία μπήκαν μπροστά για να αναδειχθεί ότι το έγκλημα έχει ιστορία, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να πέσει άπλετο φως για όλες τις πτυχές της τραγωδίας. Να διερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες!

Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Να μην γίνουν οι χώροι δουλειάς νέες «κοιλάδες των Τεμπών»! Αυτή την υπόσχεση αναλάβαμε τον περασμένο Μάρτιο όταν κατά χιλιάδες διαδηλώναμε σε όλη την Ελλάδα, αυτή την υπόσχεση έχουμε αναλάβει και ενώπιον των συγγενών των θυμάτων. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην συγκέντρωση την Τρίτη 12 Δεκέμβρη στις 17.30 , στο Σύνταγμα!

Το νεοεκλεγέν ΔΣ