Παλλήνη:25-6-2023                                                                                        προς

                                           Αριθμ.Πρωτ.: 116                                                                       όλους τους συναδέλφους μας

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, σε κλίμα συνεργασίας, συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπίας του ΔΣ του συλλόγου και του διευθυντή εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής .

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης :

  1. Οι τοποθετήσεις που αφορούν τις μεταθέσεις από αλλά ΠΥΣΠΕ και τις βελτιώσεις εντός ΠΥΣΠΕ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα . Έχει προκύψει ένα θέμα με συναδέλφους που είχαν καταθέσει εκπρόθεσμη δήλωση ή δεν είχαν καταθέσει καθόλου δήλωση . Οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν όπως προβλέπει ο νόμος στην Γ´ φάση .
  2. Την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν μέσα από την ιστοσελίδα της διεύθυνσης να κάνουν δήλωση τοποθέτησης όσοι και όσες επιθυμούν απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ . Οι αιτήσεις των συναδέλφων θα εξεταστούν μαζί με τους αποσπασμένους από τα αλλά ΠΥΣΠΕ , το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου .
  3. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα διαπιστωθούν οι λειτουργικές υπεραριθμίες . Σύμφωνα με την δέσμευση του διευθυντή εκπαιδευτικών θεμάτων αν προκύψει κενό στην σχολική μονάδα που έχουν οργανική, οι λειτουργικά υπεράριθμοι, έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς , τότε θα γυρίσουν στην σχολική τους μονάδα , εφόσον το επιθυμούν .
  4. Ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης δήλωσε πως θα υπολογιστούν οι θέσεις των ολοήμερων σχολείων , αλλά και οι τυχόν διχοτομήσεις τμημάτων ( σε περιπτώσεις που είναι σε αναμονή γνωμάτευση ) για τον καθορισμό λειτουργικής υπεραριθμίας σε μια σχολική μονάδα.
  5. Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν αμοιβαία απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ να καταθέσουν αιτήσεις . Υπάρχει διαβεβαίωση της διεύθυνσης πως θα γίνουν δεκτές.
  6. Στον σύλλογο μας θα λειτουργήσουν τρία παραρτήματα νηπιαγωγείων .
  7. Συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις μαθητών έγιναν σε συγκεκριμένες ελάχιστες περιπτώσεις αφού πρώτα εξετάστηκε αν υπήρχαν τυχόν αιτήσεις για γνωμάτευση παράλληλης στήριξης .
  8. Βούληση της διοίκησης είναι οι συνάδελφοι ειδικοτήτων να διατεθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται στην διάθεση των σχολικών μονάδων για το πρωινό και το απογευματινό πρόγραμμα .
  9. Τέλος πραγματοποιήθηκε μια ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων για το θέμα των γονέων που χωρίς ουσιαστικό λόγο προβαίνουν σε καταγγελίες εναντίον εκπαιδευτικών . Θεωρούμε πως η διεύθυνση έως τώρα κρατάει μια στάση που διευθετεί και λύνει προβλήματα. Από την μεριά μας ξεκαθαρίσαμε πως έχουμε τα νομικά μέσα να καλύψουμε τους συνάδελφους.

Το ΔΣ του συλλόγου δεν μπορεί να μην σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα της διεύθυνσης ως προς τις τοποθετήσεις των μόνιμων . Η περάτωση του συνόλου των διαδικασιών έως το τέλος Ιουλίου βοηθάει στον προγραμματισμό των συναδέλφων , αλλά και των σχολικών μονάδων .

Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι για απόσπαση να ενημερώνονται καθημερινά από την ιστοσελίδα της διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής για την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης τους .

Στην συνάντηση μας με τον εκπρόσωπο της διεύθυνσης είχαμε την διαβεβαίωση πως τα χρονικά όρια κατάθεσης των αιτήσεων θα είναι επαρκή και εύλογα .

Ειδικά στις περιπτώσεις λειτουργικής υπεραριθμίας υπάρχει η μέριμνα για τηλεφωνική ειδοποίηση των συναδέλφων .

Συνάδελφοι ,

Το ΔΣ του συλλόγου βρίσκεται στην διάθεση σας για να μεταφέρει στην διεύθυνση Ανατολικής Αττικής κάθε αίτημα σας και να σταθεί δίπλα σας σε κάθε αδικία που τυχόν διαπιστωθεί. Τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συλλόγου . Το σωματείο όλο το καλοκαίρι βρίσκεται σε ετοιμότητα για να παρέμβει στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Ανατολικής Αττικής .

Το ΔΣ του συλλόγου