Εκτύπωση

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνη απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος»

Η Γ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» θεωρεί απαράδεκτη τη διακίνηση ερωτηματολόγιου από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δ.Σ. Πικερμίου προς τα μέλη του με το οποίο ζητά να απαντήσουν στα ερωτήματα όπως αν γίνεται σωστά η εφημερία, αν υπάρχουν κρούσματα σχολικής βίας, αν είναι κατάλληλες οι παιδαγωγικές επισκέψεις-εκδρομές που επιλέγονται και αν το κόστος τους είναι λογικό.

Το ερωτηματολόγιο:

-       αμφισβητεί την ικανότητα παιδαγωγικής εποπτείας κατά τη διάρκεια της εφημερίας των εκπαιδευτικών των δύο συστεγαζόμενων σχολείων (1ου και 2ου Πικερμίου), υπονοείται ότι συγκαλύπτουν περιπτώσεις της λεγόμενης «σχολικής βίας», αμφισβητείται η παιδαγωγική ικανότητα των εκπαιδευτικών να επιλέγουν παιδαγωγικές επισκέψεις-εκδρομές και το τελευταίο ερώτημα που αφορά στο κόστος των εκδρομών έντεχνα θέτει ζήτημα οικονομικής διαχείρισης προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη των εκπαιδευτικών. Άλλωστε αν δεν αμφισβητούνταν όλα αυτά δε θα συντάσσανε ερωτηματολόγιο.

-       Τοποθετεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε αντίπαλα «στρατόπεδα», εισάγει την καχυποψία.

-       Στοχοποιεί μαθητές.

Όσοι διαχειρίζονται έρευνες, ερωτηματολόγια, στατιστικές αναλύσεις και τα συμπεράσματά τους, υπόκεινται σε ελέγχους και πρέπει να πληρούν δεκάδες προϋποθέσεις για να θεωρηθούν αξιόπιστες. Κανένας σύλλογος γονέων δεν πληροί αυτούς τους όρους.

Σε ότι αφορά το θέμα της λεγόμενης «σχολικής βίας» τονίζουμε ότι δεν υπάρχουν παιδιά με «αποκλίνουσα συμπεριφορά», δεν υπάρχουν μαθητές «παραβάτες». Υπερασπίζουμε και προστατεύουμε τους μαθητές μας.

Κυβερνήσεις και ΜΜΕ δαιμονοποιούν τους εκπαιδευτικούς θεωρώντας τους υπεύθυνους για όλα τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης. Αυτό το κλίμα, δίνει την ευκαιρία σε μειοψηφικές ομάδες γονέων να παρεμβαίνουν στο εκπαιδευτικό έργο, να δημιουργούν τριβές και συγκρούσεις και βάση για να πατήσει η κακόφημη αξιολόγηση-χειραγώγηση. Θύμα όλων αυτών οι μαθητές μας.

Γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται από την ίδια πλευρά για να διεκδικήσουν δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

27/11/2019