Εκτύπωση

 

Παλλήνη: 14-8-2018                 

Αριθμ.Πρωτ.:85             

Προς: Υπουργείο Παιδείας

Κοιν : Δ.Ο.Ε

          Όλους   τους συναδέλφους μας 

Να παραμένουν ανοιχτά τα καταλύματα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα για να φιλοξενούν αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και τους χειμερινούς μήνες

Όπως προκύπτει από έγγραφο του Yπουργείου Παιδείας (3-8-2018) που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο προσέφυγε στη διαδικασία του άρθρου 32, του Ν.4412/2016, για την εκπόνηση νέων μελετών, εκτέλεσης τεχνικών έργων και προμήθειας εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι 600.000,00 €, πλέον του Φ.Π.Α., για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των καταλυμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στην περιοχή Ζούμπερι του Δήμου Μαραθώνα, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης  Ιουλίου 2018. Σίγουρα αυτό είναι μια θετική εξέλιξη αλλά δεν πρέπει να επαναληφθούν  λάθη του παρελθόντος και τα χρήματα αυτά για μια άλλη φορά να μην αξιοποιηθούν σωστά. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακατασκευαστούν και να διαμορφωθούν οι οικίσκοι για να γίνουν λειτουργικοί ώστε να είναι σε θέση να κατοικούνται και τους χειμερινούς μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε ανεξάρτητος οικίσκος διαθέτει χολ, δυο δωμάτια (δυναμικότητας έως 4 κλινών), ψυγείο, τουαλέτα- μπάνιο και κλιματισμό. Με την εγκατάσταση σε κάθε οικίσκο μιας ηλεκτρικής κουζίνας τότε θα είναι λειτουργικοί για σταθερή φιλοξενία ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση  για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων, που περιλαμβάνει τα εξής:

Σε κάθε περίπτωση για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές σε όλη τη χώρα διεκδικούμε :

Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                 Κων/νος  Βερέτσος