Παλλήνη:29-5-2023                                                                                        προς

                            Αριθμ.Πρωτ.: 113                                                                               όλους τους συναδέλφους μας

 

Ο σύλλογος με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στο διοικητικό συμβούλιο στις 9/5 έχειδιατυπώσει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα της καταγγελίας του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, εναντίον ορισμένων μελών του ΔΣ του συλλόγου Κ. Σωτηρίου . Για το ΔΣ του συλλόγου μας ο μοναδικός κριτής των αποφάσεων, των θέσεων και των πρακτικών των σωματείων είναι τα μέλη τους .

Σε κάθε περίπτωση το κάθε στέλεχος έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του και να καταγγέλει τον οποιοδήποτε , αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι να χρησιμοποιεί τη θεσμική του θέση και να επιβάλει άτυπες ποινές . Δεν μπορεί να είναι ανεκτή, από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η άρνηση συνάντησης από μεριά της διοίκησης με το ΔΣ ενός σωματείου .

Στηρίζουμε την καταγγελία του συλλόγου Κ. Σωτηρίου εναντίον του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής . Η άρνηση συνάντησης με το Δ.Σ. ενός συλλόγου αναφέρεται στο σύνολο των μελών του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου θα κρίνουν τη στάση, τις θέσεις, αλλά και τις πρακτικές των μελών του ΔΣ, με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές του σωματείου Κ. Σωτηρίου .

Καλούμε τον Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής να δώσει άμεσα λύση και να συναντήσει θεσμικά το Δ.Σ. του συλλόγου Κ. Σωτηρίου, σε αντίθετη περίπτωση θα επανεξετάσουμε την στάση του συλλόγου μας απέναντι του .

Ο σύλλογος μας θα στηρίξει δυναμικά κάθε πρωτοβουλία των σωματείων και του ΔΣ της ΔΟΕ για το συγκεκριμένο θέμα .

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

Ο πρόεδρος                                                                         Η γραμματέας

Κ. Βερέτσος.                                                                           Α. Γείτονα