Εκτύπωση

                               

                                        Παλλήνη:14-3-2023                                                                                           προς

                                     Αριθμ.Πρωτ.: 104                                                                        όλους τους συναδέλφους μας

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η ελληνική κυβέρνηση δια μέσου του εθνικού κέντρου δημόσιας διοίκηση και αυτοδιοίκησης ( ΕΚΔΔΑ) και του υπουργείου παιδείας , συνδιοργανώνει με την πρεσβεία των ΗΠΑ επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Ενταξιακή Εκπαίδευση/Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή: Καλές πρακτικές έγκαιρης παρέμβασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

Είναι νωπές οι μνήμες από μια αντίστοιχη ημερίδα παρουσίασης των αμερικανικών ιδιωτικών πανεπιστημίων και κολεγίων και τις φωτογραφίες της υπουργού παιδείας ,στον ρόλο του εμπορικού αντιπροσώπου των επιχειρήσεων που είχαν έρθει στην χώρα μας να αλιεύσουν πελάτες .

Φαίνεται πως η συνεργασία του υπουργείου με τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εκπαίδευση στις ΗΠΑ δεν σταματά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά φιλοδοξεί να επεκταθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής .

Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει ως έναν από τους κύριους στόχους της, την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων εταιριών στην χώρα μας . Θεωρούμε πως η εμπλοκή της στην συγκεκριμένη ημερίδα έχει τον συγκεκριμένο σκοπό : την δημιουργία εύφορου εδάφους εμπλοκής ιδιωτικών εταιριών στην ειδική αγωγή .

Δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν σε εύλογο χρονικό διάστημα μια ιδιωτική εταιρία αναλάβει να προμηθεύσει υλικό τα ειδικά σχολεία μας , σε ανάλογο πλαίσιο όπως έγινε με την εταιρία Ciscoγια την τηλεκπαίδευση , στην αρχή δωρεάν και στην συνέχεια με αμοιβή .

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τις ημερίδες προώθησης αμερικανικών εταιριών για την ειδική αγωγή και να ασχοληθεί σοβαρά με την κτιριακή υποδομή των ειδικών σχολείων μας και τις ελλείψεις τους σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή .

Επιπρόσθετα δεν ξεχνούμε τον ρόλο των ΗΠΑ και την ενεργή εμπλοκή τους σε κάθε εστία πολέμου στον πλανήτη μας .

Ας ασχοληθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ με τους δεκάδες νεκρούς μαθητές στα αμερικανικά σχολεία εξαιτίας της οπλοκατοχής .

Βέβαια είμαστε σίγουροι πως για το θέμα των αμβλώσεων και την απαγόρευση τους στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλοί και πολλές στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας και στην ίδια την κυβέρνηση που τάσσονται υπέρ !

Κανείς εκπαιδευτικός να μην λάβει μέρος στην ημερίδα .

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΔΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Αλληλεγγύη - Ενότητα - Αγώνας

               Ο Πρόεδρος                                                                                                   Η Γραμματέας

             Βερέτσος Κ.                                                                                                          Γείτονα  Α.