Εκτύπωση

                    

                       Παλλήνη:11-8-2022                                                                                                      προς

                     Αριθμ.Πρωτ.: 56                                                                              όλους τους συναδέλφους μας

Η ηγεσία του υπουργείου παιδείας με τις πρακτικές της αυτά τα τρία χρόνια , αποτελεί μοντέλο αδιαφάνειας και ανικανότητας το οποίο θα αναφέρεται στα εκπαιδευτικά χρονικά ως παράδειγμα προς αποφυγήν . Η διοίκηση της εκπαίδευσης για δυο ολόκληρα χρόνια με διορισμένα στελέχη , χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όταν αναγκάστηκε πριν ένα μήνα να διορίσει τους διευθυντές εκπαίδευσης μέσα από αξιοκρατική επιλογή , η διαδικασία αυτή κράτησε ένα ολόκληρο εννιάμηνο , εξαιτίας της δυσανεξίας των κομματικών αρεστών στα κριτήρια επιλογής που επιβάλει ο νόμος !

Όταν το υπουργείο χρειάζεται ένα ολόκληρο εννιάμηνο για να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου, που εξασφαλίζουν την αξιοκρατία , στην επιλογή διευθυντών εκπαίδευσης , μπορούμε να φανταστούμε τον χρονικό ορίζοντα που θα χρειαζόταν για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων , όπου το πλήθος των υποψηφίων είναι μεγαλύτερο !

Για να ξεπεράσει το αδιέξοδο που βρέθηκε, η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τρόπου επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων με τροπολογία που έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης που κατατέθηκε πριν κλείσει η Βουλή. Πράξη που φανερώνει πανικό και έλλειψη κεντρικού πολιτικού σχεδιασμού !

Συγκεκριμένα με την τροπολογία που κατατέθηκε :

Με τις παλινωδίες, τις εμμονές και τις ακατανόητες επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας , η νέα σχολική χρονιά κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία !

Καλούμε την υπουργό παιδείας :

Καλούμε την ΔΟΕ να αναδείξει αυτό το σοβαρό θέμα και να καταδικάσει πολιτικά τις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου παιδείας .

               Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γεν. Γραμματέας

          

         Κων/νος Βερέτσος                                                                                                       Αργυρώ   Γείτονα