στο Σύλλογο «Αλ. Δελμούζος»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 6/2/2018

 

Την Τρίτη 6/2/2018 πραγματοποιήθηκε το 3ο ΔΣ του συλλόγου μας με την παρουσία των 7 μελών του το οποίο παρακολούθησαν και 15 περίπου συνάδελφοι που είχαν έρθει για την έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία δεν έγινε λόγω της πολύ μικρής συμμετοχής .

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το οποίο καταθέσαμε ως Α.Σ.Ε., ήταν το εξής: «Δράσεις του συλλόγου – συντονισμός με τη δράση άλλων σωματείων». Η πρόταση που κατέθεσε η Α.Σ.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα περιελάμβανε ένα πολιτικό σκεπτικό για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στο χώρο της εκπαίδευσης με μια σειρά μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας μετά και την ψήφιση των μέτρων της 3ης αξιολόγησης και ένα πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα προκειμένου από κοινού με άλλα σωματεία να οργανώσουμε την πάλη μας. Ενδεικτικά ορισμένες διεκδικήσεις ήταν οι εξής:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεπάγωμα των Μ.Κ., αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της αντιαπεργιακής τροπολογίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την ΑΠΕΡΓΙΑ.
  • Κατάργηση της τροπολογίας που ποινικοποιεί τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι εργατικών λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Άμεσο μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση (πάνω από 25.000), ώστε να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Καμία απόλυση συμβασιούχου-αναπληρωτή.
  • ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων - αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Νήπια - προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Καμία σκέψη για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους ΟΤΑ. Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το «νέο Λύκειο».
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.
  • Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).
  • Αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής. Λειτουργία παντού Τμημάτων Ένταξης. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη.Ένας δάσκαλος ανά μαθητή στην Παράλληλη στήριξη.
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε 1€ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη λειτουργία του σχολείου. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Παιδεία.

Και προτεινόμενες δράσεις:

1.      Τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ πραγματοποιούμε Παναττική σύσκεψη Συλλόγων, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αναπληρωτών για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα μέτρα για την Παιδεία, τους πλειστηριασμούς, για τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών και την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας.

2.      Μέσα στον Φλεβάρη προχωράμε σε συσκέψεις αναπληρωτών συναδέλφων σε επίπεδο σωματείου.

3.      Στις 20 Φλεβάρη συμμετέχουμε μαζί με όλα τα συνδικάτα στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας επι Υπουργίας Βρούτση – Ν.Δ.

4.      Στις 21 Φλεβάρη απαντάμε μαχητικά με κινητοποίηση στο Υπουργείο Πλειστηριασμών (Οικονομικών), όταν θα ξεκινήσουν ξανά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να προστατεύσουμε τη λαϊκή περιουσία.

5.      Από 26 Φλεβάρη έως 2 Μάρτη προχωράμε σε εβδομάδα δράσης με θέμα: «Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη με Παναττική σύσκεψη αναπληρωτών στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ και κορυφώνουμε την Παρασκευή 2 Μάρτη με συγκεντρώσεις των σωματείων  στο Υπ. Παιδείας στις 13.00 (αποφασίζουμε για διευκόλυνση των συνάδελφων 2ωρη στάση εργασίας 11:30 – 1:15 για το πρωινό ωράριο και 3ωρη στάση εργασίας 1:15 – 4:00 για το απογευματινό ωράριο).

6.      Κορυφώνουμε τη δράση μας με νέα πανεργατική απεργία το πρώτο 15νθήμερο του Μάρτη από κοινού με Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού Τομέα.

7.      Σε κάθε περίπτωση, εάν έχουμε – πριν την απεργία του Μάρτη – κατάθεση νομοσχεδίου με αντιδραστικές – αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, προχωράμε σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση. Απαντάμε δυναμικά με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η συγκεκριμένη πρόταση καταψηφίστηκε από την πλειοψηφούσα στο ΔΣ παράταξη των Προοδευτικών Ρευμάτων αλλά και από τον ανεξάρτητο υποψήφιο. Το επιχείρημα των Προοδευτικών Ρευμάτων γνωστό και χιλιοειπωμένο: «δεν ψηφίζουμε τίποτα που δεν το στηρίζει η ΔΟΕ και έχει τη σφραγίδα του ΠΑΜΕ», «Να περιμένουμε να δούμε τι θα βγει από τη συνάντηση των προέδρων της ΔΟΕ και ... βλέπουμε», «Τα σωματεία που καλούν σε συντονισμό μήπως ελέγχονται από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ; »

Σε τι αλήθεια διαφωνούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι; Τι κομματικό βρίσκουν πίσω από αυτές τις προτάσεις αυτοί που τόσο πολύ κόπτονται για την ενότητα του κλάδου; Τι πρωτοβουλίες προτείνουν εκείνοι; Αλήθεια είναι «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι» αυτοί που με την αδράνειά τους εξυπηρετούν κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν όλα τα αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων χρόνων;

Συνάδελφοι,

Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Κανείς συμβιβασμος! 

Όλοι στον αγώνα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!