Άγγελος Πούλος

34ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Πέμπτη 30-1-2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής, την Πέμπτη 30-1-2020, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Θέμα 1ο

Εξετάστηκαν αιτήσεις βελτίωσης θέσης Συναδέλφων, οι οποίες και ικανοποιήθηκαν, θα ισχύσουν με την αντικατάστασή τους. Δεν ικανοποιήθηκαν οι αντίστοιχες παράλληλης στήριξης.

Θέμα 2ο

Τροποποιήθηκαν τοποθετήσεις εκπαιδευτικών μετά από επιστροφή Συναδέλφων από διάφορες άδειες.

Θέμα 3ο

Ανατέθηκε υπερωριακή απασχόληση για κατ’ οίκον διδασκαλία σε εκπαιδευτικούς, μετά από αίτησή τους, για μαθητές των Δ.Σ.: 2ου Αναβύσσου και Βάρκιζας.

Θέμα 4ο

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή στο σύνολο των αιτήσεων των Συναδέλφων εκτός μίας που αφορούσε κέντρο μελέτης.

Θέμα 5ο

Υπήρξε θετική γνωμοδότηση χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

Θέμα 6ο

Διατέθηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί για συμπλήρωση ωραρίου από Υγειονομική επιτροπή.

Θέμα 7ο

Διατέθηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου σε παράλληλη στήριξη.

Θέμα 8ο

Έγιναν τοποθετήσεις νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. http://dipe-anatol.att.sch.gr/ )

Δυστυχώς τα πολλά κενά που υπάρχουν δεν καλύφθηκαν λόγω μη προσέλευσης όλων των εκπαιδευτικών που είχαν προσκληθεί, γεγονός εύλογο γιατί είναι τέλος Ιανουαρίου και οι περισσότεροι Συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν δρομολογήσει τον προγραμματισμό τους. Πολλά απ’ αυτά τα κενά είναι από την αρχή της χρονιάς όπως παράλληλες στηρίξεις και τάξεις υποδοχής. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει την αποκλειστική ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Επιτέλους θα πρέπει να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση, να δείξει υπευθυνότητα και όχι να ασχολείται με την «ημιαργία» των Τριών Ιεραρχών αλλάζοντας θέσεις κάθε τρεις και λίγο και στέλνοντας εγκυκλίους που αποσυντονίζουν ακόμη περισσότερο τα σχολεία.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ