ΠΑΛΛΗΝΗ : 6/11/2019                                                                     ΠΡΟΣ

ΑΠ:   185                                                                          ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου μας ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας

Ο Σύλλογος «Αλ. Δελμούζος» έχει λάβει ομόφωνα ξεκάθαρη θέση εναντίον κάθε μορφής αξιολόγησης εκπαιδευτικού και της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας όπως αυτή περιγράφεται στο νόμο Γιαβρόγλου. Μάλιστα οι αντιπρόσωποι του συλλόγου μας στην 88η γενική συνέλευση του κλάδου, εκτός του αντιπροσώπου της ΔΗΣΥ , τάχθηκαν υπέρ της θέσης να κηρύξει η ΔΟΕ απεργία - αποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας . Δυστυχώς αυτή η θέση συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση της πλειοψηφίας των παρατάξεων του ΔΣ της ΔΟΕ ( ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΑΕΚΕ, ΕΡΑ ) που δεν ήθελαν καν να συζητηθεί το θέμα στη Γ.Σ. του κλάδου, όπως και το προσοντολόγιο, και για ευνόητους λόγους δεν τέθηκε ούτε σε ονομαστική ψηφοφορία στο σώμα των συνέδρων.

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει να αγωνίζεται και να παλεύει, ώστε η θέση του για κήρυξη απεργίας αποχής σε κάθε μορφή αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης να γίνει θέση του κλάδου . Ο κλάδος πρέπει ενωμένος να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στον Αρμαγεδώνα που προετοιμάζεται από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ .

Τα όρια του πρωτοβάθμιου σωματείου είναι περιορισμένα. Έτσι και ο Σύλλογος Δελμούζος, ενώ μπορεί να διεκδικήσει την κήρυξη απεργίας αποχής από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ, όμως δεν μπορεί να την προκηρύξει το ίδιο χωρίς την κάλυψη της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Είναι ιστορικά αληθές πως τα δικαιώματα κερδίζονται με αγώνες που πολλές φορές είναι και εκτός νόμου. Όμως παράλληλα είναι και ιστορικά αληθές πως πολλές φορές οι συνδικαλιστές, κρατώντας το προνόμιο της κομματικής κάλυψης για τον εαυτό τους, άφησαν ακάλυπτους εργαζομένους. Τα παραδείγματα πολλά και πρόσφατα !

           Ο Σύλλογος «Αλ. Δελμούζος», ο μοναδικός σύλλογος εκπαιδευτικών στην Ελλάδα που δεν ελέγχεται από το κομματικό κατεστημένο των παρατάξεων του ΔΣ της ΔΟΕ με αίσθημα απόλυτης ευθύνης στα μέλη του δηλώνει :

Α. Συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί την κήρυξη απεργίας - αποχής από την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ από κάθε μορφή αξιολόγησης εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας.

Β. Κάνει σαφές πως και χωρίς την κάλυψη της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ η θέση του παραμένει αμετακίνητη για την κήρυξη απεργίας - αποχής και καλεί τα μέλη του να σταθούν απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και στα νέα σχέδια της Κυβέρνησης για το θέμα, αλλά και στην ακατανόητη και ύποπτη σιωπή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ .

Γ. Με αίσθημα ευθύνης και συναδελφικής αλληλεγγύης θα ενημερώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα μέλη του για τις τυχόν ατομικές συνέπειες της απεργίας - αποχής χωρίς την κάλυψη της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η συνεργασία μας με ανεξάρτητο νομικό γραφείο αποτελεί τη μόνη εγγύηση για αυτό .

           Τα μέλη του συλλόγου Δελμούζου πλήρως ενημερωμένα , μακριά από την ύποπτη σιωπή της πλειοψηφίας των παρατάξεων της ΔΟΕ, αλλά και τις κομματικά υποκινούμενες, κούφιες αγωνιστικές κορώνες συνδικαλιστών του Συλλόγου μας, συνειδητά θα επιλέξουν να σταθούν αγωνιστικά και δυναμικά και με υπευθυνότητα απέναντι σε κάθε μορφή αξιολόγησης εκπαιδευτικού και αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας κάτι, που όπως όλοι γνωρίζουν, έπραξαν και στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                                                 Κώστας Βερέτσος