ΠΑΛΛΗΝΗ : 6/11/2019                                                                           ΠΡΟΣ

ΑΠ: 179                                                                                 ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Λέμε όχι στο προσοντολόγιο, το οποίο απαξιώνει τα βασικά πτυχία και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών οι οποίοι τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Βασική κατεύθυνση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι η προϋπηρεσία και το πτυχίο να μην κατοχυρώνουν αυτονόητο δικαίωμα μόνιμης εργασίας. Πετούν στον κάλαθο των αχρήστων  τους εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας,  τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους.

Απαξιώνουν το βασικό πτυχίο, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από αυτό, καθώς το εξισώνουν με κριτήρια ακαδημαϊκά, ωθώντας τους συναδέλφους αναπληρωτές σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμινάρια) για ν’ αποδείξουν ποιος είναι πιο άξιος ή καταλληλότερος για να διεκδικήσει μια θέση εργασίας.

Δε θα παζαρέψουμε το μέλλον και την εργασιακή περιπλάνηση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Διεκδικούμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Κανένα προσοντολόγιο, να μη χαθεί ούτε μια μέρα προϋπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Σάββας   Σεχίδης                                       Κων/νος Βερέτσος