Εκτύπωση
 

29-6-2019

Εκρηκτική κατάσταση στους Δήμους που ξεκινά η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή!

Χιλιάδες προνήπια-νήπια μετακινούνται υποχρεωτικά προς αναζήτηση …στέγης!

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των παιδιών της προσχολικής ηλικίας να φοιτούν στο δημόσιο νηπιαγωγείο. Η νομοθέτηση με το άρθρο 33 του νόμου 4521/2018, σε βάθος τριετίας της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, σηματοδοτεί  μία σημαντική θετική εξέλιξη που ήταν αποτέλεσμα χρόνιων  διεκδικήσεων και αγώνων του κλάδου μας Όμως o τρόπος   με τον οποίο  θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση ( μηδενική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κανένας διορισμός) καθώς και ο τρόπος που υλοποιείται από τους Δήμους,  δεν αποτρέπει το νηπιαγωγείο από παλιούς και νέους κινδύνους.

Το ΔΣ του συλλόγου «Αλ. Δελμούζος» καταγγέλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους του Συλλόγου μας (και όχι μόνο) που μπήκαν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020. Δεκάδες παιδιά και οι οικογένειες τους δεν ξέρουν σε ποιο Νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν, με ποιες υποδομές και υπό ποιες συνθήκες. Τα τεράστια προβλήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι σ’ αυτούς τους δήμους (Μαραθώνος, Ραφήνας, Αρτέμιδος-Σπάτων, Παιανίας – Γλυκών Νερών) δεν έχει χτιστεί ούτε ένα νέο Νηπιαγωγείο, δεν υπάρχει επαρκής κτηριακή υποδομή αλλά και ανάλογη γεωγραφική κατανομή για να στεγάσει σωστά τα παιδιά που γράφτηκαν. Τα νέα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στην ήδη άσχημη κατάσταση που υπάρχει στα Νηπιαγωγεία εδώ και χρόνια (στέγαση νηπιαγωγείων σε λυόμενα ακόμα και σε ισόγεια πολυκατοικιών). Και ενώ οι Δήμοι δέχτηκαν να μπουν στο πρόγραμμα εφαρμογής της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής από το Φλεβάρη είμαστε στα τέλη Ιουνίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση! Νήπια και προνήπια είναι στον αέρα και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση!

Απαιτούμε ΤΩΡΑ το Υπ. Παιδείας να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλα τα προνήπια-νήπια να ενταχθούν ομαλά στα Δημόσια Νηπιαγωγεία σε κατάλληλες κτηριακές υποδομές! Να μη μείνει κανένα παιδί απέξω! Να μην αναγκαστεί καμία οικογένεια να καταφύγει σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία βάζοντας πάλι βαθιά το χέρι στην ήδη άδεια τσέπη!

Μαζί με τους γονείς διεκδικούμε  και να αγωνιζόμαστε  για:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεσμεύεται ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και σε πρώτη φάση:

Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                        Κων/νος  Βερέτσος