Παλλήνη: 19-12-2018                                                          Προς όλους

      Αριθμ.Πρωτ.:   143                                                             τους συναδέλφους μας                     

                                 

Όλοι την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στις 1 μ. μ. στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Το Δ.Σ. του συλλόγου "Αλ.Δελμούζος" στηρίζει την ανακοίνωση των αναπληρωτών συναδέλφων του ΠΑΣΑΔ και την κινητοποίηση που οργανώνεται από τη ΔΟΕ την Πέμπτη   20/12/2018 στις 13:00 το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας, με κύριο αίτημα   την άμεση πραγματοποίηση όλων των  διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και με κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία, καθώς και τη διασφάλιση των ίσων δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών.   Προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας, επιπλέον στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ. τις τρεις ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις τελευταίες του απογευματινού κύκλου προκειμένου να διευκολυνθούν όσα  μέλη του, επιθυμούν να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΠΑΣΑΔ : Ώρα ευθύνης για όλους μας!

Είμαστε λοιπόν, λίγα 24ωρα πριν την ανακοίνωση του νέου συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών και κάποιων (θα δούμε πόσοι θ' αφορούν την Α/βάθμια τελικά) μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή.

Ένα σύστημα που, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω στους σημερινούς πίνακες και θ' αφήσει αναπληρωτές με χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι και άνεργους, και δε συζητάμε εδώ για την ανήθικη, άδικη, παράλογη στέρηση απ' αυτούς, κάθε ελπίδας για τη μονιμοποίηση τους.

Η επιλογή της εξίσωσης (50%-50%) των κριτηρίων με την προϋπηρεσία (είτε με 84 είτε με 120 μήνες είτε με άλλο πλαφόν) είναι ευθύνη του Υπουργού σιωπηρά στηριζόμενη από τους συναδέλφους (αλήθεια πόσο συνάδελφος είναι αυτός που σε διώχνει απ' τη δουλειά σου;) της ΕΡΑ-ΕΚΕ, οι οποίοι μετά και την γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ μένουν εντελώς ακάλυπτοι.

Η σκόπιμη τώρα καθυστέρηση ανακοίνωσής του, με τις απίστευτα ανόητες διαδόσεις περί συζητήσεων του νέου συστήματος με το ΣτΕ (τώρα τελευταία θυμήθηκε το Υπουργείο και...τους θεσμούς!!!) δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ενα καλοστημένο παιχνίδι για ν' αναλωθεί ο χρόνος και για να υπάρξει όσο το δυνατό μικρότερο διάστημα αντιδράσεων τόσο απ' το εσωτερικό, για τους ελάχιστους που απέμειναν απ τον ΣΥΡΙΖΑ να διαφωνούν (προσπαθώντας ν' αποποιηθούν τον χαρακτηρισμό του... νεοφιλελεύθερου αριστερού που πλέον θα τους ακολουθεί) όσο κι απ' τον κόσμο της εκπαίδευσης και περισσότερο απ' τους αναπληρωτές.

Τίποτε απ' ό,τι γράφεται εδώ μέχρι τώρα δεν είναι νέο. Όλα τα έχουμε γράψει πολλούς μήνες πριν και είχαμε προειδοποιήσει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ και για τις κινήσεις και για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, άρα κανείς δεν πρέπει να πέφτει απ' τα σύννεφα και να δηλώνει έκπληκτος.

- Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που έκλεισε τα μάτια και συνένοχα υποστήριξε τη βιομηχανία των δεκάδων σεμιναρίων και των μεταπτυχιακών και τον τρόπο που αυτά ο Υπουργός τα έβαζε στην εκπαίδευση δημιουργώντας ένα ειδικό προσοντολόγιο είναι απολύτως συνυπεύθυνος και για το ότι το προσοντολόγιο γίνεται πλέον δήμιος των αναπληρωτών (αυτό θα γίνει οδυνηρά κατανοητό του χρόνου, που τέτοιο καιρό θα έχουμε 7-10 χιλιάδες λιγότερες προσλήψεις) αφού πλέον θα είναι αναγκαίο για πρόσληψη.

- Οι Ομοσπονδίες, που έκλεισαν τ' αυτιά στις προειδοποιήσεις μας και τα μάτια σ' όσα από καιρό προετοίμαζε το Υπουργείο, πιστεύοντας πως όλα είναι προεκλογική ρητορική ή βουλευόμενες  μ' αυτό. Παρήγορο είναι όμως εδώ πως τουλάχιστον η ΔΟΕ έχει στα χέρια της μια γνωμάτευση (Τσίπρα) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά και πως για πρώτη φορά επισήμως προβάλλεται απ' αυτή η σημασία της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

- Εμείς οι ίδιοι τέλος, που αδιαφορήσαμε μέχρι τωρα για το μείζον, που είναι η μονιμοποίησή μας και η εξασφάλιση της συνέχειας της εργασίας μας μέχρι να επιτευχθεί αυτό, αφήνοντας τους λίγους να παλεύουν να φωνάζουν να διεκδικούν.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ θα βρεθούμε τώρα μπροστά σε δραματικές εξελίξεις και το συνεχίσουμε να μένουμε αδρανείς θα είναι η πλέον καταστροφική επιλογή.

Ο ΠΑΣΑΔ παραμένει σταθερός στη θέση του πως οι νέοι πίνακες πρέπει να έχουν απόλυτα κυρίαρχο κριτήριο κατάταξης την προϋπηρεσία στο σύνολό της, η οποία είναι για 17 χρόνια το γενικά αποδεκτό και μη αμφισβητούμενο, λειτουργικό αίτιο των πινάκων και μέσω αυτών ολόκληρης της εκπαίδευσης και γνωρίζει πως αυτό δεν υπόκειται σε κ-α-ν-έ-ν-α-ν συνταγματικό περιορισμό, τουναντίον μπορεί και να μπει ως απαιτητό κριτήριο για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών (γνωμοδότηση Τσίπρα).

Σε διαρκή επαφή με όσους είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μαζί μας όπου αυτό απαιτηθεί, απ' τον δρόμο μέχρι και τις αίθουσες των δικαστηρίων, χαράζουμε τα επόμενα βήματα.

Το σίγουρο είναι πως δε θα οδηγηθούμε σαν πρόβατα επί σφαγή.

Όσοι αυτό περίμεναν θα διαψευστούν και γι' άλλη μια φορά θ' ανακαλύψουν πως ούτε τα ΜΑΤ ούτε τα κατεβασμένα ρολά θα σταθούν εμπόδιο.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!!!

                      Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας               

                        Σάββας    Σεχίδης                                     Κων/νος  Βερέτσος