Παλλήνη 6– 2 - 2018                                           Προς

Aριθμ.Πρωτ. : 15                                    όλα τα μέλη του συλλόγου μας

Συμπαραστεκόμαστε στη διωκόμενη εκπαιδευτικό μέλους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ξάνθης. Έμπρακτη νομική και οικονομική στήριξη της συναδέλφισσας από το «ταμείο στήριξης διωκόμενων συναδέλφων» της Δ.Ο.Ε.

Συνάδελφος, εκπαιδευτικός μουσικής, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ξάνθης, διώκεται μετά από μήνυση που της υποβλήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με την κατηγορία της απείθειας  και συκοφαντικής δυσφήμισης.  Κατά τη διάρκεια μετακίνησής της σε σχολική μονάδα  με σχολικό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Ξάνθης για την εκτέλεση των διδακτικών της καθηκόντων (εργάζεται ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός σε τέσσερις 4 σχολικές μονάδες) σε διαφωνία που είχε με ελεγκτή του ΚΤΕΛ για το αν δικαιούται δωρεάν μετακίνηση  αφενός δεν της αναγνωρίστηκε αυτή η δυνατότητα αφετέρου της κατασχέθηκε η εκπτωτική κάρτα που δικαιούται να έχει για τη μετακίνησή της από και προς τον τόπο καταγωγής της. Απευθυνόμενη στο ΚΤΕΛ Ξάνθης για την επιστροφή της εκπτωτικής της κάρτας αντιμετώπισε άρνηση και η επιμονή της για την παραλαβή της κάρτας είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία, η οποία και προχώρησε στη σύλληψή και μεταφορά της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, όπου και της υποβλήθηκε μήνυση με τις προαναφερθείσες κατηγορίες.

Το Δ.Σ. της Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στη συνάδελφο εκπαιδευτικό και ζητά :

Την άμεση παύση της δίωξης.

Να μην ασκηθεί καμία πειθαρχική δίωξη εις βάρος της.

Επιπλέον ζητά από τη Δ.Ο.Ε.  το «Ψήφισμα συμπαράστασης» που έβγαλε για τη διωκόμενη συναδέλφισσα να μην περιορίζεται μόνο σε λόγια αλλά να συνοδεύεται και από έμπρακτη νομική και οικονομική στήριξη από το «ταμείο στήριξης διωκόμενων συναδέλφων» της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης                                               Χαρά Γαλανοπούλου