Εκτύπωση

Παλλήνη 1– 2 - 2018                                           Προς

                                Aριθμ.Πρωτ. : 9                                    όλα τα μέλη του συλλόγου μας

Με αφορμή την εγκύκλιο για την υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Το Υπουργείο υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης για το τρίτο μνημόνιο έστειλε στα σχολεία την εγκύκλιο ( 14181/ΓΔ4/26-1-18) που αναφέρεται στην υποχρεωτική παραμονή 30 ωρών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Συνάδελφοι, πίσω απο αυτήν την φαινομενικά αθώα επαναδιατύπωση μιας ήδη ισχύουσας νομοθεσίας, ( 30 ώρες εργασιακό ωράριο , για εκτέλεση εξωδιδακτικών καθηκόντων που έχουν ανατεθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς από τον Σύλλογο  Διδασκόντων) κρύβεται η αμφισβήτηση εργασιακών δικαιωμάτων μας, σχετικά με τον διαχωρισμό διδακτικού και εργασιακού ωραρίου μας και η προετοιμασία του εδάφους για υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Η εγκύκλιος αναφέρεται σε καθήκοντα που σήμερα οι εκπαιδευτικοί ήδη υλοποιούν. Κανείς δεν έχει την υποχρέωση να παραμένει στο σχολείο το αν δεν του έχει ανατεθεί γραπτώς στην αρχή της χρονιάς συγκεκριμένο καθήκον από το σύλλογο διδασκόντων .

Ο σύλλογος Δελμούζος καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς  με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς ανέξοδες επαναστατικές κορόνες να διαφυλάξουν  τα εργασιακά τους  δικαιώματα και όλο αυτό να το ακυρώσουν  στην πράξη όπως το έχουν ήδη  κάνει και με την αυτοαξιολόγηση  στο παρελθόν. Επιπλέον καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές να αποφύγουν βιαστικές και αυθαίρετες ερμηνείες της εγκυκλίου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στο επόμενο Δ.Σ. θα καθορίσει ημερομηνία σύσκεψης των μελών του Συμβουλίου με τους Δ/ντες των Δημοτικών Σχολείων  και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων.

Το ΔΣ του συλλόγου  θα σταθεί δίπλα σε όλους τους συναδέλφους  νομικά και συνδικαλιστικά  σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας απο την διοίκηση .

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης                                               Χαρά Γαλανοπούλου