ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ Χ.Υ.Τ.Α. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Αλ. Δελμούζος» καταγγέλει την απόφαση της Περιφέρειας να συνεχίσει την κατασκευή των έργων στο ΧΥΤΑ Γραμματικού και τη Δημοτική αρχή που κάνει πλάτες στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων απαιτεί συνολικό σχεδιασμό και όχι αποσπασματικές προσεγγίσεις.Ξεπερνά κάθε όριο η υποκριτική στάση της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΛΑΕ στην Περιφέρεια, που από τη μία προσκυνάει συνειδητά την πολιτική της ΕΕ και από την άλλη, δικαιολογείται ότι προχωρά στην κατασκευή του έργου για να μη «χάσει πόρους και κονδύλια» .

Οι κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στον Δήμο Μαραθώνα, κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ που συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας μονοπωλιακά συμφέροντα, γίνονται σε μία χρονική περίοδο που νέα αντεργατικά μέτρα παίρνονται από την κυβέρνηση και την ΕΕ σε βάρος του ελληνικού λαού.

Θα είναι καταστροφικές οι συνέπειες του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, για τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας χαιρετίζει τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων και της νεολαίας της περιοχής μας και συμπαραστέκεται στον αγώνα τους.

Διεκδικούμε:

-Να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα έργα στον ΧΥΤΑ Γραμματικού

-Ενιαίο εθνικό σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων

-Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα για τη λειτουργία όλων των μονάδων και προγραμμάτων διαχείρισης των απορριμμάτων με μόνιμη σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων

-Η αποκομιδή των απορριμμάτων να παραμείνει στις υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες με πλήρη εκσυγχρονισμό του πάγιου και κινητού εξοπλισμού

Μέτωπο κατα της οδηγίας της ΕΕ 2008\98 και του ν.4042\12 που στέλνει ζεστό χρήμα στις τσέπες των μονοπωλίων

-Μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης απορριμμάτων και της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στον ευαίσθητο αυτό τομέα.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ζήτημα πάλης του λαϊκού κινήματος γιατί αφορά πρώτα από όλα την υγεία και την ποιότητα ζωής των λαϊκών στρωμάτων και ειδικά των κατοίκων του λεκανοπέδιου της Αττικής.