Τελευταίες Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου

Τελευταίες Ανακοινώσεις Αιρετών ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής

 


Παλλήνη: 14-11-2018                                                             Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.:   126                                                                τους συναδέλφους μας        

 

Καταγγελία του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλέξανδρος Δελμούζος»,  έπειτα  από έγγραφο αίτημα  συναδέλφου που υπηρετεί στο δημοτικό σχολείο Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης επισκέφτηκε τη σχολική μονάδα. Δυστυχώς, είναι η δεύτερη φορά που το Δ.Σ.  πραγματοποιεί επίσκεψη στο συγκεκριμένο σχολείο σε διάστημα λιγότερο του έτους. Υπενθυμίζουμε πως είχε προηγηθεί ενημέρωση  και πρόσκληση του  Δ.Σ., από μέλος του που υπηρετεί στο σχολείο,  για έντονη  αμφισβήτηση του δικαιώματος χρήσης προβλεπόμενης  συνδικαλιστικής άδειας από τον ίδιο  διευθυντή.

Το ΔΣ του συλλόγου καταγγέλλει  με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης:

·         Για αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου που διέπει την χορήγηση κανονικών αδειών .

·         Επιπρόσθετα το Δ.Σ. δεν μπορεί και να μη σταθεί στους χαρακτηρισμούς και στην στάση που είχε  ο διευθυντής, απέναντι στα μέλη του, την οποία χαρακτηρίζουμε   επιεικώς τουλάχιστον  απρεπή. Οι  διαρκείς παρεμβάσεις του, δεν βοήθησαν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης , μέσα σε  κλίμα ηρεμίας και συνεργασίας.

Τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών είναι αδιαπραγμάτευτα και με κανέναν τρόπο  η άσκησή τους δεν υπόκεινται στην αυθαίρετη ερμηνεία του διευθυντή της σχολικής μονάδας που υπηρετούν . Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να μην διστάσουν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά . Το ΔΣ του συλλόγου βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους .

Κανείς μόνος απέναντι στην αυθαιρεσία και στις προσωπικές ερμηνείες των νόμων.

Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                     Κων/νος  Βερέτσος